Marius Bostan: La 23 August 1944, Regele Mihai scurtează al Doilea Război Mondial și salvează milioane de vieți

Print Friendly, PDF & Email

La 23 August 1944, face un gest remarcabil alături de adevărații liderii politici și militari ai României. Scurtează al Doilea Război Mondial și salvează milioane de vieți. În 1947 este alungat din țară de sovietici și cozile lor de topor. În 1990 a revenit, dar a fost expulzat de regimul Iliescu, obedient Moscovei. În 1992 MS Regele Mihai a venit Acasă după 45 de ani. Am fost alături la slujba de la Biserica Sf. Gheorghe, cu colegii mei studenți, cu speranța că va rămâne la București. Ne-am ocupat de ordine, dar nu a fost nevoie. Toată lumea îl iubea. Am strigat “Majestate nu pleca, asta este Țara ta”. Am fost la Continental și l-am aclamat când ne-a salutat și l-a prezentat pe Nicolae. Speranța era uriașă. Peste 1 milion de români au ieșit să-l ovaționeze pe cel de care nu știau din cartea de istorie, ci de la părinți sau de la Europa Liberă.

În 1993, pe 8 Noiembrie, am organizat o manifestație de Ziua Onomastică și am vorbit în direct la un telefon celular adus de Matei Vârtosu, care lucra la BBC. Eram peste 10.000 de studenți solidari cu înaintașii noștri. I-am transmis că îl așteptăm acasă, să se repatrieze. A transmis a doua zi că dorește să revină acasă.

Regimul Iliescu nu l-a dorit. Era tributar Moscovei și comunismului.
În 1994, de 8 noiembrie, am repetat chemarea, am manifestat contra comunismului și obedienței față de Moscova, am continuat lupta studenților și elevilor țărăniști și liberali din 45-47 și am arătat că poporul român respinge extremele – comunismul si fascismul.

După ce am învis regimul Iliescu, Regele a venit acasă, în 1997.
Acum revine pentru ultima oară și va rămâne aici.
Odihnească-se în pace!

P.S. Am regăsit într-un dulap afișele tipărite la tipografia lui Ion Rațiu, în zeci de mii de exemplare, pe care le-am distribuit în tot Bucureștiul. Atunci nu era internet și Facebook. Dacă ar fi existat, cred că România ar fi redevenit monarhie.

Marius Bostan

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.