Marius Bostan la protestul din faţa Ambasadei Rusiei: „E o batjocorire a unor simboluri naţionale!”

Print Friendly, PDF & Email

Unii românii nu au apreciat deloc donaţia făcută de Ambasada Federaţiei Ruse pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului”, donaţie însoţită de un clip în care ruşii susţin că ţara noastră s-a reconstruit cu ajutorul URSS. Aceştia s-au mobilizat în faţa misiunii diplomatice, unde au cotizat fiecare cu câţiva cenţi, pentru a fi returnaţi ambasadorului rus. Printre cei veniţi să-i înapoieze diplomatului banii s-a numărat şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Marius Bostan, scrie Epoch Times Romania.

„Ingerinţa asta a unei ţări străine şi a unui ambasador, printr-o funcţie oficială, printr-o aroganţă, o batjocorire a acestor simboluri (Cuminţenia Pământului – n.r.) consider că este neavenită. Nu cred că este un gest diplomatic. Domnul ambasador a profitat de bună-voinţa României. Dânsul a mai avut ieşiri batjocoritoare la Chişinău când un tânăr a fost împuşcat de pacificatorii sovietici, dânsul a făcut nişte glume neavenite.

Totuşi dânsul s-a bucurat de înţelegerea României şi a fost acceptat ambasador. Gestul dânsului nu-i face cinste, nu face cinste nici Rusiei şi nici cetăţenilor pe care-i reprezintă! (…) Eu zic că e o batjocorire a unor simboluri naţionale şi o intervenţie în treburile interne ale României.”, a declarat fostul ministru.

Un gând despre “Marius Bostan la protestul din faţa Ambasadei Rusiei: „E o batjocorire a unor simboluri naţionale!”

  1. „Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.” G. Orwell
    Ruşii nu vor ca tinerii noştri să citească istoria oricum, ci aşa cum vor ei, deci ce a făcut rusul e o ingerinţă. Şi o culme a aroganţei şi cinismului. Adică ei au fost cei care s-au opus recunoaşterii cobeligeranţei, ei spun şi acum peste tot că ne-au eliberat, am fost declaraţi învinşi, le-am dat despăgubiri (inclusiv în cămăşi de lux), ne-au distrus elita şi ţărănimea, adică toată ţara. Şi acum ne amitesc că am luptat împreună în WW2. Păi atunci să recunoască cobeligeranţa! Nu e târziu! Nouă ne pasă şi acum de cei 167.000 de morţi şi răniţi de pe Frontul de Vest.
    Şi le-a cerut cineva industrializare? Nu era mai simplu să ne lase inginerii la Reşiţa şi să nu îi băge în închisori? Ne-am fi descurcat singuri cu industrializarea, fără patente şparlite din Vest. Toată lumea a văzut că industrializarea de tip sovietic nu a rezistat nici o secundă comparaţiei cu cea din capitalismul putred. (Ca să nu mai amintim că Marx a dat-o în bară big time cu teoria asta.)

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.