Mesaj de condoleanţe al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic adresat familiei lui Ariel Sharon şi poporului israelian

Print Friendly, PDF & Email

Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, declaraţie în exclusivitate pentru Independenta.net: „Pentru poporul everu este o mare pierdere. Şi noi, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, ne exprimăm sincer regretele şi transmitem condoleanţe pentru întregul Israel”

„Suntem alături de familie, care a dat dovadă de o extraodinară dragoste faţă Ariel Sharon. Suntem alături de fii lui care au făcut toate eforturile pentru a-l ţine în viaţă”

„Ca şef al Guvernului din Israel, pentru o ţară cu multe lucruri de rezolvat, unele pe calea forţei militare, dispariţia lui Ariel Sharon nu este de ne-amintit. Dimpotrivă. El rămâne ca o figură cvasi-legendară în istoria Israelului şi a poporului evreu.”

„Relaţiile Israelului cu România au o istorie veche, de la înfiinţarea statului Israel în 1948. Au fost relaţii diplomatice neîntrerupte. Mai ales după războiul din 1967, definit în istoria Israelului ca Războiul de Şase Zile, relaţiile s-au consolidat. Şi aş spune că şi în timpul lui Sharon s-au dezvoltat aceste relaţii de colaborare, de înţelegere.”

„De aceea, suntem îndreptăţiţi, împreună cu poporul israelian, să regretăm mult dispariţia unui om cu totul special.”

3 gânduri despre “Mesaj de condoleanţe al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic adresat familiei lui Ariel Sharon şi poporului israelian

  1. Un conducator devotat si mult regretat! sa-i dea D-zeu odihna!
    O zi la fel de neagra a fost si cind a cazut in coma!

    Nu-l vom uita!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.