Ministrul Apararii din Polonia acuza Rusia de terorism: Ce s-a intamplat la Smolensk a avut drept scop sa priveze Polonia de conducerea sa

  Print Friendly, PDF & Email

  Ministrul polonez al Apararii a relansat public teza potrivit careia catastrofa de la Smolensk, in care presedintele Lech Kaczynski a fost ucis in 2010, a fost un act „terorist” rus, scrie luni presa poloneza, citata de AFP.

  „Dupa Smolensk, putem spune ca am fost prima mare victima a terorismului in conflictul care se joaca sub ochii nostri”, a spus Antoni Macierewicz, intr-o conferinta sustinuta sambata la universitatea catoliaca din Torun.

  Acesta a mai afirmat ca tragedia de la Smolensk a fost o reactie la cererea Poloniei din 2009 de califica drept „genocid” masacrul a mii de ofiteri polonezi, la Katyn, de catre politia politica a lui Stalin, in 1940.

  Ministrul conservator s-a referit la o declaratie din 2009 a presedintelui Lech Kaczynski. Fratele geaman al acestuia, Jaroslaw Kaczynski, conduce Partidul Dreptate si Justitiei, care se afla la putere in prezent.

  „La doar sase luni, am vazut cum tentativa de a ridica aceasta chestiune a provocat o reactie pe care lumea contemporana nu si-o putea imagina. O reactie care a antrenat moartea intregii elite poloneze, pur si simplu moartea delegatiei poloneze in zbor spre Katyn, deasupra Smolenskului”, a continuat ministru Apararii.

  „Terorismul” este „o creatie ca gandirii socialiste-sovietice, care nu a existat in istoria lumii occidentale si crestine”, a adaugat el.

  „Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca ceea ce s-a intamplat deasupra Smolenskului a avut drept scop sa priveze Polonia de conducerea sa care conducea natiunea noastra spre independenta”, a sustinut Macierewicz, citat de hotnews.ro.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.