Mircea Marian: Omagiu victoriosului Dan Voiculescu! Securitatea a câştigat din nou.

  Print Friendly, PDF & Email

  A trecut aproape un an de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că senatorul PC Dan Voiculescu a fost colaborator al securităţii. Şi ce? Nu s-a întâmplat nimic. USL nu s-a prăbuşit în sondaje, iar Antena 3, dimpotrivă, înregistrează audienţe spectaculoase. Sunt destul de convins că Voiculescu va câştiga fără mari probleme alegerile în colegiul în care va candida.

  Exemplul lui Voiculescu este încurajator pentru toţi cei depistaţi de CNSAS că ar fi colaborat cu fosta securitate.

  În februarie 2011, acest consiliu a depus la tribunal documente prin care arată că Ducu Bertzi ar fi fost de acord, printre altele, ca locuinţa sa să fie utilizată de securitate pentru supravegherea unei vecine. Bertzi a fost propus în consiliul de administraţie al radioului public de PNL, iar tot ceea ce a avut de comentat preşedintele acestui partid, Crin Antonescu, a fost:

  „Disperatul de la Cotroceni este foarte doritor să mai găsească ceva prin PNL”.

  În tabăra cealaltă, PDL a avut nevoie de câteva luni bune până când a anunţat că deputatul Sorin Buta a fost convins să plece din partid. Totuşi, pe site-ul Camerei Deputaţilor, Buta figurează ca membru al PDL, activând în cadrul grupului parlamentar al acestui partid.

  […]

  Îmi este clar că, la alegerile din 2012, cea mai mare parte din alegători vor rămâne indiferenţi la tema colaborării cu fosta securitate. Nu le va păsa că omul pe care-l vor trimite în parlament şi-a turnat rudele sau prietenii şi a sprijinit securitatea să menţină un regim de teroare. Nici nu se vor gândi că toţi cei care s-au comportat astfel în regimul comunist nu vor avea nici un fel de scrupule să-i înşele şi să-i oprime nici acum […].

  Am scris acest text pentru că, în martie, expiră mandatul membrilor CNSAS. Nu avem însă, până acum, nici un fel de dezbatere publică în legătură cu obiectivele acestei instituţii în următorii şase ani şi nici nu ştim cine ar putea fi cei care o vor conduce. Indiferenţa politicienilor se vede şi din faptul că, din decembrie 2008, locul ocupat în Colegiul CNSAS de către regretatul Constantin Ticu Dumitrescu a rămas neocupat. Ticu Dumitrescu a fost propus în acest colegiu de către guvern.

  Sentimentul meu este că, dincolo de mici înţepături electorale, toate partidele din actualul estabilishment politic vor să îngroape subiectul relaţiei dintre elita politică şi aparatul ceauşist de represiune.

  […]

  Mircea Marian

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.