Mircea Mihăieș: Un „arian” din Cernăuţi

Print Friendly, PDF & Email

[…]

Nu ştiu dacă dl. Vladimir Iliescu face parte cu adevărat din „seria istoricilor importanţi ai României” altfel decât în calitate de coleg de bancă. Nu-i cunosc opera şi, de altfel, nici nu e în chestiune. Dar e, ca să zic aşa, într-o foarte mare chestiune faptul că cineva se defineşte drept fiu de „cernăuţeni arieni” (însuşindu-şi, aşadar, limbajul nazist) şi nimeni din simandicoasa adunare academică nu s-a ridicat indignat, trântind cu zgomot uşa. Laşitate? Inconştienţă? Ticăloşie? Colaboraţionism cu un individ care în loc de argumente are „amintiri” şi în loc de documente istorice afirmaţii înfiorătoare, cum că evreii „au murit mare parte din prostie”? Fleacul de „douăzeci-treizeci de mii de evrei” care au fost „împuşcaţi pe drum” nu reprezintă pentru „arianul” domn Iliescu decât o „persecuţie”, un moft istoric.

A defini Holocaustul din România drept „o minciună enormă pe plan cosmic” e o afirmaţie care te înmărmureşte pur şi simplu. Publicul din România nu ştie mai nimic despre maşinăria morţii pusă la cale de Antonescu. Şi nici despre abominabilele exterminări la care s-a dedat armata română la Odessa. Or, acestea nu contribuie la bunul nostru renume în lume. Dimpotrivă. Nu ştiu ce morb, ce demon ne împiedică să ne asumăm realitatea direct, bărbăteşte. Ne închipuim că dacă ascundem gunoiul sub preş el a dispare cu adevărat. Nu, nu dispare. Devine doar sursa ciumei viitoare.

Pentru dl. Vladimir Iliescu, masarea a zeci şi sute de mii de oameni „în colhozuri, pe paie” e un tratament pe care ne-„arienii” îl meritau cu vârf şi îndesat. Din discursul lui presărat cu atrocităţi se înţelege că nici epidemiile cauzatoare de moarte nu au vreo legătură cu exterminarea. Ele sunt, potrivit „antisemitului filosemit”, cum în batjocură se autodefineşte, dovezi de viaţă „aproape normală”!

Ceea ce mă uimeşte e tăcerea intelectualităţii din România. Uluitoarea sciziune intervenită în ultimii ani între „intelectualii lui Băsescu” şi „intelectualii lui Antonescu”, ura iraţională a antonescienilor contra celor care susţin proiectul pro-european şi pro-american al lui Traian Băsescu a avut un efect pervers: degradarea imaginii tuturor intelectualilor. Lipsiţi de credibilitate morală şi autoritate publică, ei au ajuns să fie percepuţi drept anexele demne de dispreţuit ale unor acţiuni politice mai mult sau mai puţin avuabile.

[…]

Mircea Mihăieș

4 gânduri despre “Mircea Mihăieș: Un „arian” din Cernăuţi

 1. Despre Holocautul legat de Romania. Un MUST SEE film, in intregime. S-au abordat pe site multe din subiectele filmului iar aici se pot vedea intr-o ordine de idei care pot lumina fenomenul in diferitele-i aspecte.
  Cine vrea cu adevarat sa stie si sa inteleaga, sa-si formeze o parere intemeiata si nu „din auzite”, sau pe baza „cunostintelor” eliberate pe blogurile antisemite, are ocazia sa se documenteze privind acest documentar serios:

  http://www.survivors-romania.o.....38;subj=18

  Oare ce ar argumenta stimatul domn Vladimir Iliescu despre realitatile redate in film?

 2. Daniel Francesco ne-a dat de stire pe FB ca V. Iliescu a fost concediat din postul universitar din Germania:
  http://www.realitatea.net/nega.....37926.html

  Nu stiu daca in Rom. sau Israel, declaratiile negationistului ar fi avut urmari. Poate unii chiar i s-ar fi alaturat. Sa nu mai vorbim de Chomski sau Karmooh…
  (Karmooh – nu am reusit sa gasesc scrierea corecta, poate nu sint nici pe aproape)

 3. Da, Daniel Francesco, la acest Karnoouh ma refeream. Evrei amindoi, Chomski si Karnoouh fac cinste poporului sfint in milieul intelectual stingist.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.