Mubarak despre Statele Unite şi iranizarea Egiptului

  2

  Islamul radical va fi rezultatul sprijinului Statelor Unite pentru democraţie în Egipt, a spus Mubarak ministrului israelian Ben-Eliezer. Ben Eliezer, un membrul al Partidului Muncii în Israel care a avut contacte frecvente cu Mubarak, de-a lungul timpului, a spus că Mubarak avut de spus cîteva lucuri foarte dure la adresa Statelor Unite.

  Mubarak:

  „Vedem ce fel de democraţie a avansat SUA în Iran şi prin Hamas în Gaza şi aceasta va fi soarta Orientului Mijlociu.”
  „Poate vorbesc despre democraţie dar habar nu au despre ce vorbesc iar rezultatul va fi extremismul şi islamul radical.”

  Mubarak a mai spus că bulgărele de zăpadă nu se va opri în Egipt, ci va cuprinde toate ţările arabe din Orientul Mijlociu şi din Golf.

  Nu voi fi surprins dacă în viitor vom vedea mai mult extremism şi islam radical, mai multe revolte…

  Egiptul e prima ţară de origine arabă care a semnat tratatul de pace cu Israelul şi a susţinut eforturile americane de încheiere a conflictului dintre Israel şi Palestina.

  Mi-am servit ţara, Egiptul, timp de 61 de ani. Vor ca eu să fug? Nu voi fugi. Vor să mă expulzeze? Nu voi pleca. Dacă e nevoie, voi fi ucis aici.

  P.S.
  Olavo de Carvalho despre revolutia din Egipt si inconstienta carterismului american

  Print Friendly, PDF & Email

  2 COMENTARII

  1. Cine nu vrea sa vada ,nu vede. Ce a rezolvat aceast revolta? Bine, a plecat Mubarac. Dar ce alceva. ? Guvernul promite ca va eridica coruptia . Ia oprit Mubarak oare sa lupte impotriva coruptiei ? Daca 95% din tre egipteni vor ca Islamul sa aibe un rol mai mare in politica, oare lui Obama nu-i spune nimic, sau gena musulmana din el este de 95%.

  2. Normal ca nu va pleca, doar este un patriot,crede ca a facut un bine tarii. Staff-ul l a mintit de frica, despre starea populatiei- pe modelul Ceausescu.
   Ce se intampla in Yemen, Iran si Egipt : dupa ce va cadea guvernarea, liderii care se vor remarca vor blama America, se vor uni intr un singur popor pentru a crea o viata mai buna pentru poporul arab.
   Ei nu vor decat o pseudo-libertate pe care o vad la tv, Facebook si Twitter. Prin insasi religia lor, nu pot realiza libertatea pe care ei o cer. Ce inseamna asta? Ca nu o cer ei, ci anumite grupuri cu interese.
   Vor migra multi in tari occidentale . (vezi Italia-Tunisia).
   Pacat de oamenii care spera ca vor realiza ceva.
   Mult optimism!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here