New York-ul legalizează căsătoriile gay

Print Friendly, PDF & Email

Senatul statului New York a aprobat, vineri, legea care recunoaşte dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex, în urma unui vot istoric precedat de mai multe eşecuri legislative.

Proiectul de lege, adoptat vineri în Senat cu 33 de voturi pentru şi 29 împotrivă, a fost aprobat de patru ori în Adunarea legislativă a statului New York, însă a fost respins de fiecare dată în Senat.

Legea, amendată de senatorii republicani în ultimele zile, prevede o serie de excepţii de ordin religios şi mai trebuie aprobată în noua versiune şi de Adunarea cu majoritate democrată, ulterior urmând să fie promulgată de guvernatorul Andrew Cuomo.

“Votul de azi transmite un mesaj pentru toată țara. Aceasta este calea de urmat, este momentul să facem asta și este realizabil. Nu mai este un vis sau o aspirație. Cred că toată lumea va vedea o evoluție rapidă. Am atins un nou nivel al justiției sociale”, a spus Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Rezultatul votului a fost întâmpinat cu explozii de bucurie în cartierele cu populaţie homosexuală numeroasă, în special în Greenwich Village, unde zeci de militanţi au ieşit în stradă vineri seară.

Senatul statului s-a reunit începând de marţi în sesiune extraordinară, pentru a analiza textul aprobat săptămâna trecută de Adunare şi pentru a introduce propriile amendamente, care se referă în principal la excepţii de ordin religios.

Zeci de manifestanţi, susţinători sau adversari ai proiectului, şi-au instalat de mai mult de o săptămână tabere în faţa sediului Senatului – care se află la Albany, la peste 200 de kilometri nord de New York.

Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia susţinut de cel puţin 32 dintre cei 62 de senatori.

Statul New York a devenit cel de-al şaselea stat federal american care recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

VEDEȚI ȘI Levin: Obama, gay marriage, and the 10th amendment

Un gând despre “New York-ul legalizează căsătoriile gay

  1. De unde obsesia asta cu gayii? Evident ca pentru unii conservatori sunt mult mai de condamnat fapte care nu fac rau (decat poate sensibilitatilor lor religioase), decat atacurile brutale savarsite in Chicago sau Cleveland de haite de negri care afecteaza siguranta intregii populatii albe a SUA: Site care documenteaza atacurile si musamalizarea lor de catre egalitaristi. Politia chiar a evacuat o plaja unde au avut loc mai multe atacuri pe motiv ca mai multi oameni au facut insolatie. Halucinant!

    Intr-unul din numeroasele atacuri, un baiat alb a fost nu doar jefuit, ci batut pana aproape de moarte si a trebuit internat in spital pentru leziuni craniene. Africa a sosit in Chicago si Cleveland, iar asta a fost posibil si datorita faptului ca conservatorii isi pierd vremea cu nimicuri in loc sa ia masuri dure de a proteja populatia la nivel national in SUA! Iar faptul ca ambele partide ascund faptul ca negrii sunt mai criminali, in medie, decat albii este in sine criminal:

    http://unamusementpark.files.w.....me_v4c.jpg

    Adevarul este ca „negru” pentru „criminal” este ceea ce „musulman” este pentru „terorist”, iar partidul Republican devine tot mai progresist in chestiunile cu adevarat importante si tot mai conservator in tampenii.

    Pentru binele nostru, sper ca in Romania populatia nu se va lasa indoctrinata de media politic-corecta si sa se ajunga la aceeasi situatie ca-n SUA, cu tigani in loc de negri.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.