O posibilă a treia intifadă în Israel

  Print Friendly, PDF & Email

  Israelul este în alertă din cauza numărului tot mai mare al violențelor din Ierusalim și din zonele înconjurătoare. Premierul israelian Netanyahu a declarat Muntele Templului interzis membrilor israelieni ai Knesset-ului. Prim-ministrul Beniamin Netanyahu și-a avertizat țara că flăcările Islamului radical care ard în Orientul Mijlociu ajung și în Israel. Suntem în mijlocul unui val de terorism. Teroriști care au fost incitați și care sunt mistuiți de ură încearcă să ne atace poporul, bebelușii, copiii, bărbații și femeile, civilii și soldații.

  În doar două zile, palestinienii au înjunghiat mai mulți oameni în Ierusalim și în alte orașe din Israel, precum și în teritoriile disputate, două dintre aceste atacuri având loc în apropierea Orașului Vechi al Ierusalimului. Aruncarea cu pietre și incendierea mașinilor sunt întâmplări regulate, precum și cazurile insurgenților ce se ciocnesc cu soldații israelieni. Netanyahu și alți miniștri au apărut în fața camerei de filmat pentru a calma neliniștile. Israelienii dau dovadă de curaj, de calm și de determinare pentru a neutraliza și a elimina teroriștii. Acest lucru necesită un curaj extraordinar. Netanyahu învinovățește Hamasul, Autoritatea Palestiniană și Mișcarea Islamică în Israel. A mai spus, de asemenea, că Mișcarea Islamică dă foc țării cu minciuni referitor la politica legată de Muntele Templului.

  Mai devreme, Netanyahu a declarat Muntele Templului interzis membrilor Knesset-ului, inclusiv membrilor arabi, într-o încercare de a calma situația. Primarul Ierusalimului, Nir Barkat, a făcut apel la israelienii care au permis de portarmă să aibă armele la ei. Școlile din Ierusalim au intrat în grevă fiindcă părinților le este teamă să-și trimită copiii la școală.

  Mulți se întreabă dacă aceste violențe n-ar putea fi o a treia Intifada. Expertul palestinian Pinhas Inbari spune că nu contează cum se numesc. Aruncă cu pietre, ucid, împușcă, înjunghie… Nu sunt liniștiți. Că e o Intifada sau nu, nu are importanță. Oricum ar fi, Israelul vrea să potolească scandalagiii și să nu creeze divergențe cu întreaga populație palestiniană.

  Violente in crestere in Ierusalim – o posibila a treia intifada?

  Israelul este în alertă din cauza numărului tot mai mare al violențelor din Ierusalim și din zonele înconjurătoare. Premierul israelian Netanyahu a declarat Muntele Templului interzis membrilor israelieni ai Knesset-ului. Prim-ministrul Beniamin Netanyahu și-a avertizat țara că flăcările Islamului radical care ard în Orientul Mijlociu ajung și în Israel. Suntem în mijlocul unui val de terorism. Teroriști care au fost incitați și care sunt mistuiți de ură încearcă să ne atace poporul, bebelușii, copiii, bărbații și femeile, civilii și soldații. În doar două zile, palestinienii au înjunghiat mai mulți oameni în Ierusalim și în alte orașe din Israel, precum și în teritoriile disputate, două dintre aceste atacuri având loc în apropierea Orașului Vechi al Ierusalimului. Aruncarea cu pietre și incendierea mașinilor sunt întâmplări regulate, precum și cazurile insurgenților ce se ciocnesc cu soldații israelieni. Netanyahu și alți miniștri au apărut în fața camerei de filmat pentru a calma neliniștile. Israelienii dau dovadă de curaj, de calm și de determinare pentru a neutraliza și a elimina teroriștii. Acest lucru necesită un curaj extraordinar. Netanyahu învinovățește Hamasul, Autoritatea Palestiniană și Mișcarea Islamică în Israel. A mai spus, de asemenea, că Mișcarea Islamică dă foc țării cu minciuni referitor la politica legată de Muntele Templului. Mai devreme, Netanyahu a declarat Muntele Templului interzis membrilor Knesset-ului, inclusiv membrilor arabi, într-o încercare de a calma situația. Primarul Ierusalimului, Nir Barkat, a făcut apel la israelienii care au permis de portarmă să aibă armele la ei. Școlile din Ierusalim au intrat în grevă fiindcă părinților le este teamă să-și trimită copiii la școală. Mulți se întreabă dacă aceste violențe n-ar putea fi o a treia Intifada. Expertul palestinian Pinhas Inbari spune că nu contează cum se numesc. Aruncă cu pietre, ucid, împușcă, înjunghie… Nu sunt liniștiți. Că e o Intifada sau nu, nu are importanță. Oricum ar fi, Israelul vrea să potolească scandalagiii și să nu creeze divergențe cu întreaga populație palestiniană. stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 98 – sambata 17 octombrie 2015, ora 20, la Alfa Omega TV. ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

  Posted by Alfa Omega Tv on 17 Octombrie 2015

  stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 98 – sambata 17 octombrie 2015, ora 20, la Alfa Omega TV. ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

  2 gânduri despre “O posibilă a treia intifadă în Israel

  1. Pinhas Inbari, mentionat in articol este jurnalist Israelian, nu Palestinian.

   In rest, articolul reflecta fidel realitatea.

  2. De fapt nu are nicio importanta cum denumim noul val de teroare. E o chestie absolut nesemnificativa.
   Singurul lucru care trebuie avut permanent in minte e ca ideologia care impinge teroristii este cea a luptei pentru suprimarea Israelului si nu ceeace este facuta lumea sa creada, crearea unui stat arab palestinian care sa coexiste alaturi de Israel.

   Fiecare val de terorism incepe sub pretexte inventate. De data asta pretextul este acuzarea mincinoasa a Israelului ca intentioneaza sa distruga moscheea Al Aqsa din Ierusalim si ca intre timp schimba status-quo-ul referitor la accesul la esplanada Templului, pe care e construita moscheea, ceeace infurie lumea musulmana. .

   Exemplul viu al acestui lucru este situatia din fasia Gaza, care a fost acum 10 ani evacuata de Israel si care s-a transformat imediat intr-o cumplita baza de terorism, condusa de Hamas.
   Hamasul ataca periodic Israelul cu intentia declarata (inclusiv prin Carta sa) de a-l nimici in cele din urma, de a-i elimina locuitorii evrei si de a instaura in loc un stat arab.
   Aceasta este esenta problemei.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.