Olanda: Profesorii spun că şcoala sucombă în faţa elevilor violenţi

  1

  HAGA, 29/04/11 – Şcolile pun presiune asupra profesorilor pentru a păstra tăcerea cînd primesc ameninţări cu moartea din partea elevilor. Porfesorii sînt sfătuiţi să nu meargă la poliţie şi uneori chiar primesc bani pentru a păstra tăcerea, conform programului TV EenVandaag.

  O profesoară a povestit pentru EenVandaag cum conducerea şcolii i-a cerut să dea o notă mai mare unui elev agresiv de teama că acesta ar putea deveni violent dacă nu va primi această notă. Elevul în cauză ameninţase deja cu moartea 6 profesori.

  Există motive să credem că elevul era periculos pentru că este prieten cu un băiat turc care a împuşcat un profesor în cap, în Haga, în 2008. În loc să cheme poliţia, conducerea şcolii a încercat să facă pe plac elevului.

  Un alt profesor povesteşte cum, uneori, şcolile concediază profesori care merg la poliţie pentru a depune plîngere împotriva unui elev violent. O profesoară chiar a trebuit să promită că nu va vorbi cu nimeni despre ameninţările primite pentru a primi un bonus financiar. Un alt profesor, căruia i-au fost furate de către un elev întrebările pentru un test, a fost sfătuit de şcoală să le cumpere înapoi de la elevul.

  O şcoală a permis elevilor să afişeze postere pornografice în care a fost folosită faţa unui profesor. Acestea au fost înlăturate doar în timpul vizitelor periodice ale părinţilor, în care părinţii vin să discute cu profesorii despre situaţia şcolară a copiilor.

  Conform sondajului realizat de EenVandaag, 10 procente dintre profesorii de şcoală generală au fost atacaţi în ultimii trei ani. Uneori atacatorii era părinţi, dar cel mai adesea, elevi. 24% dintre profesori spun că au primit ameninţări cu violenţa sau cu moartea. Cele mai grave probleme sînt în şcolile cu elevi imigranţi.

  Olanda nu e singura ţară „multiculturală” în care există acest gen de probleme. Despre Germania.

  Miss Olanda/Turcia, islamul şi olandezii
  Stare de alertă în Olanda

  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Am citit , m-am uitat la filmulet si mi-am adus aminte ( oare de ce ?) de vorbele lui Cioran : ” Degeaba incerc sa-mi reprezint viitorul. Nu reusesc , mintea mea nu este destul de inclinata catre grozavie „. Totodata , mi-am amintit si de Hitlery Clinton si ai sai ” cetateni copii „. Bine ca m-am nascut in lumea…………….cealalta 🙂

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here