Oleg Cojocaru: Israelul se va răzbuna pe Putin şi va înarma Ucraina

Print Friendly, PDF & Email

Israelul poate începe livrările de arme moderne în Ucraina, daca Rusia, la randul sau, va vinde iranienilor sisteme de rachete anti-aeriene S-300, scrie presa din Tel Aviv.

Furnizarea de sisteme S-300 către Iran reprezinta o amenințare la adresa securității Israelului, susţine publicația Apostrof, cu referire la ziarul israelian NRG.

În același timp, Israelul observa ca, venind în intampinarea Rusiei, a refuzat să vândă armament avansat Ucrainei și Georgiei, în special după conflictul din Donbas, cand intre Tel Aviv si Kiev au fost initiate negocieri cu privire la posibila vanzarea de drone.

Acordul a fost înghețat la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Israelului, atent la relațiile cu Rusia.

„Acum, este posibil ca producatorii de arme din Israel sa obtină permise de export pentru Ucraina”, – observa publicația israeliana.

Reamintim, luni, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care a ridicat interdicția privind furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene S-300 către Iran. Potrivit ministrului de externe Serghei Lavrov, Rusia ar fi luat aceasta decizie pentru a încuraja inţelegerile dintre Teheran și cei „Şase”.

Mai târziu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că furnizarea de sisteme de rachete S-300 către Iran poate începe în orice moment.

[…]

Un gând despre “Oleg Cojocaru: Israelul se va răzbuna pe Putin şi va înarma Ucraina

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.