Opt spanioli care au luptat alaturi de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei au fost arestati dupa ce au revenit in tara

Print Friendly, PDF & Email

1000[1]

Opt spanioli care au luptat alaturi de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei au fost arestati dupa ce au revenit in tara, vineri, pentru complicitate la crime, o operatiune fara precedent in Europa, dupa cum spune politia spaniola, citat de AFP.

Operatiunea „Danko” a fost efectuata aproape simultan in zori in sase regiuni spaniole si a vizat acesti barbati care revenisera din regiunea Donbass, in estul Ucrainei, la circa 3.000 km de Spania.

Acestia luptasera alaturi de separatistii pro-rusi timp de cateva luni.

Potrivit Kievului, aproape 30.000 de combatanti externi sunt angajati in conflict, majoritatea rusi si din fostele republici sovietice, dar si mercenari din „Israel, Serbia, Spania, Italia sau Brazilia”.

Aproape o mie de straini sustin si fortele Kievului, potrivit armatei ucrainene.

Cei opt spanioli s-au insipirat din mediile luptatorilor straini din brigazile internationale care s-au angajat impotriva trupelor lui Franco in timpul razboiului civil spaniol (1936-1939), potrivit unei surse apropiate anchetei.

De extrema stanga, unii dintre ei s-au laudat cu angajamentele lor inca din august 2014 in presa spaniola.

„Toti erau incorporati in grupari ale separatistilor rusi care luptau pentru independenta regiunilor ucrainene Lugansk si Donetsk”, a precizat ministerul spaniol de interne, intr-un comunicat.

2 gânduri despre “Opt spanioli care au luptat alaturi de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei au fost arestati dupa ce au revenit in tara

  1. Hei redactia !
    Nemtov a fost asasinat la Moscova. Am crezut ca veti fi primii care veti redacta un articol pe marginea subiectului. Astept articolul. Trolli rusi au luat deja foc in mediul online : este mina Americii 🙂 nu e posibil sa fie comanda lui Putin, el este eroul pacii si al non violentei .

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.