Parlamentul României, „Persoana Anului 2013” la categoria Crimă Organizată și CORUPȚIE

Print Friendly, PDF & Email

Organized Crime and Corruption Reporting Project realizează în fiecare an un index al criminalității și corupției. În 2013, acest titlu îi revine Parlamentului României, pentru încercările sale de a se ascunde de lege prin chiar intermediul legii.

„Parlamentul român a ridicat corupția la un nou nivel în Europa, legalizând-o. De ce acum? Probabil fiindcă știu ce au făcut și știu că nu e bine”, a declarat Drew Sullivan, editor OCCRP, potrivit hotnews.ro.

La începutul lunii, Parlamentul a aprobat amendamente la Codul Penal care ar acorda membrilor săi și altor oficiali imunitate în fața acuzațiilor de corupție.

Anul trecut, premiul OCCRP a mers la Ilham Aliyev, președintele Azerbaidjanului.

În 2013, Parlamentul României a devansat infractori și traficanți de droguri. OCCRP a acordat mențiuni lui Darko Saric, reprezentând crima organizată din Serbia și din Muntenegru și fiicei președintelui Uzbekistanului, Gulnara Karimova.

OCCRP este o rețea de de 19 centre de investigație comerciale și non-profit și sute de jurnaliști din toată lumea, fiind probabil cea mai mare organizație de jurnalism de investigație din lume raportat la numărul de jurnaliști activi și la numărul de investigații și articole publicate anual.

Un gând despre “Parlamentul României, „Persoana Anului 2013” la categoria Crimă Organizată și CORUPȚIE

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.