Paşaportul american – fără mamă, fără tată

  Print Friendly, PDF & Email

  Începând din luna februarie, formularele de solicitare a unui paşaport american vor fi mai „precise”. Citat din declaraţia doamnei Brenda Sprague, secretar adjunct general în Departamentul de Stat, serviciul paşapoarte: „[În trecut] acestea erau imprecise. Realitatea situaţiei nu era redată cu exactitate. Bineînţeles că trebuie să fim sensibili la ceea ce simt alţi oameni, dar trebuie să fim şi foarte conştienţi de necesitatea de a introduce cel mai mare grad posibil de precizie în procedura [de eliberare a paşapoartelor].” Este reconfortant să ştim că birocraţia de stat are standarde înalte de precizie.

  Dar încă nu ştim precis despre ce este vorba. Ne edifică tot doamna Sprague: „În vechile formulare erau folosite cuvintele ‘mamă’ şi ‘tată’. Acum sunt ‘părintele unu’ şi ‘părintele doi’… Am descoperit că schimbările din ştiinţele medicale şi tehnologia de reproducere au creat situaţii pe care nu le puteam anticipa în urmă cu 10 sau 15 ani.”

  Datorită progresului tehnologic Departamentul de Stat american a decis să renunţe la cuvintele „mamă” şi „tată” şi va adopta expresii neutre de gen. Dacă „tatăl” este un fier de călcat, sau „mama” chiar clanţa de la uşă? Cu tehnologia din ziua de azi a devenit din ce în ce mai greu de desluşit. Cei mai entuziasmaţi de noua decizie nu sunt însă ciborgii sau alte creaturi cu care ne-a obişnuit literatura science-fiction. Sunt homosexualii. „Schimbarea termenilor ‘mamă’ şi ‘tată’ în termenul universal ‘părinte’ permite acum mai multor tipuri de familii să poată solicita un paşaport pentru copilul lor, fără a avea sentimentul că guvernul nu le recunoaşte familia”, a declarat Jennifer Christler, director executiv al organizaţiei Consiliul Egalităţii Familiei.

  Egalitatea familiei… cuvântul cheie care deschide perspective noi şi excitante. Bineînţeles că nu te poţi opune egalităţii, ar fi nedrept şi discriminatoriu.

  Începând din februarie, familia americană devine o formă sublim de inefabilă şi fără niciun fond. Părintele Unu se cuplează cu Părintele Doi, iar pe parcurs se achiziţionează Copilul Unu, Doi, etc. Punem ştampila, iei paşaportul şi ai certificat de egalitate universal valabil în regnurile animale, vegetale şi minerale.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.