Patriarhul Filaret al Ucrainei compară Kremlinul cu Statul Islamic

Print Friendly, PDF & Email

in imagine, patriarhul Kiril al Rusiei

Șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Patriarhia la Kiev, Patriarhul Filaret consideră că statul rus actioneaza la fel ca islamiștii radicali ai organizației teroriste „Stat Islamic”, potrivit unui interviu oferit publicatiei „Apostrof”.

„Acum, în lume, multi vorbesc despre așa-numitul „Stat Islamic”, care are la baza ideea crearii unui califat global. Adică, jusificandu-se cu sloganuri religioase, ei incita la război pentru a-și satisface propriile interese”, – a declarat Patriarhul.

Potrivit lui, Kremlinul și adeptii sai actioneaza în mod similar, inclusiv în Ucraina.

„Ei vorbesc despre protecția Ortodoxiei, că Moscova este a treia Romă și că apără valorile tradiționale creştine de atacurile Occidentului ateu. Dar, de fapt ei fac doar rău și Ortodoxiei şi poporului rus, pentru că acum Rusia nu este văzută ca un apărător al valorilor creștine, ci ca agresor, iar războiul său agresiv îl acoperă cu minciuni „, – a declarat șeful Bisericii Ucrainei, citat de paginaderusia.ro.

3 gânduri despre “Patriarhul Filaret al Ucrainei compară Kremlinul cu Statul Islamic

  1. btw, se pare ca internetul de limba rusa e plin de speculatii legate de semnificatia unui fenomen care s-a petrecut in noaptea de Pasti:
    lui tov. Kiril I S-A STINS LUMANAREA PASCALA!
    lumea considera ca asta e un SEMN, ca Dumnezeu si-a intors fata de la Rusia si de la Putin
    se vede treaba ca se apropie pedeapsa…

    sursa: kresy24.pl

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.