Dragoș Paul Aligică: Turma intrată în rutina pre-definită

Print Friendly, PDF & Email

Era anticipabil; predictibili ca orice turma intrata in rutina pre-definita. Pentru ca nu exista discernamanat intelectual si nu exista nici capacitatea nici vointa de a trata cu onestitate lucrurile, pentru o vreme vom avea urmatoarea situatie:

Cineva, undeva, cumva pe internet spune o tampenie exaltata, extremista sau pur si simplu o imbecilitate patenta. Se intampla. Altcineva, autodesemnat gardian al discursului public corect, dar incapabil, asa cum spuneam, de discernamant si bun simt se va intreba retoric si ipocrit: „Ce mai zic acum Aligica si Tismaneanu?”

Uitati care e treaba: Nici eu nici Tismaneanu nu suntem responsabili nici pentru exaltatii si dezaxatii care delireza public, nici pentru exaltatii sau retardatii intelectual pe care tot ceea ce ii duce mintea cand vad delirul altora este sa se intrebe ce zic Aligica si Tismaneanu. Nu avem nicio responsabilitate pentru prostia, reaua vointa si confuzia altora, indiferent de culoare politica sau medicatie. Cand ne vom asuma una, vom anunta. Pana atunci plecati de la asumptia -normala si de bun simt de altfel- ca daca avem ceva de spus si asumat o sa o facem noi, fara sa fie nevoie sa fim agasati, interpelati si somati.

Va rog sa ne scutiti de jocul asta pueril. Daca sunteti incapabili sa intelegeti o pozitie principiala, daca sunteti incapabili sa intelegeti – dupa cateva mii de articole si note publice si cateva zeci de carti scrise de noi doi – pe ce pozitii ideologice, politice si intelectuale suntem, va intreb:

Ce in numele lui Dumnezeu va face sa credeti ca a va spune a mia oara ce credem despre X sau Y, va va face pe voi sa iesti din starea de bezmeticeala morala, ideologica si intelectuala in care va agitati, fara sa stiti nici voi prea clar pe unde ati intrat si pe unde puteti iesi din asta?

Asadar daca chiar vreti o reactie de la noi, uite un sfat:
Linistiti-va. Calmati-va. Nu sunteti nici primii nici ultimii care confunda lumea intelectului si doctrinelor cu fumurile ambitiilor identitare si sociale si vanitatile imaginii de sine. Puneti mana si cititi, meditati si cand mintea si constiinta voastra vor avea capacitatea de a discerne si trage linii rezonabile, in loc sa invarteasca isteric barda ideologica si cand mintea si constiinta voastra vor avea capacitatea sa controleze tendinta patologica a bagatului singur in seama, mai vorbim.

Pana atunci, va rugam, scutiti-ne. Ne ajunge. Chiar credeti ca dupa decenii in spatiul public si publicistica nu am avut parte de suficenti ca voi?!

Dragoș Paul Aligică

6 gânduri despre “Dragoș Paul Aligică: Turma intrată în rutina pre-definită

 1. Postarea lui Paul Dragos Aligica a fost determinate de cele scrise pe Facebook de Ioana Lupea:

  Cat de fragila e granita intre listele negre si indemnul la crima! Un site ingrozitor propune ca iubitorii de rusi sa fie impuscati sau spanzurati imediat. Lista iubitorilor de rusi a fost deja facuta de In Linie Dreapta. Ce spun Vladimir Tismaneanu si Dragos Aligica?

  Ioana Lupea vorbea despre ILD dar dadea un link catre o postare de pe situl Capitalism pe Paine!
  http://capitalismpepaine.com/2.....ste-negre/

 2. @Francesco: Ioana Lupea – aceeasi care gazduia intilnirea aia cu Ernu si inca un sarit de pe fix de la PAS? Am cautat pe net si un site dcnews.ro zicea prin 2012 ca tanti Lupea asta baga in buzunar niste onorarii foarte dragute de la TVR. Si asta numai in calitate de ‘colaborator’. Exemplu de venituri lunare:

  „Veţi observa că Ioana Lupea încasează 3564+3079+3079 RON”

  Deci la banii astia trebuie sa ‘colaborezi’ pe masura, nu?

  Ceva practic: Nu e posibil ca tovarasa Lupea, to’arsu Ernu etc sa fie chemati in instanta pentru calomnie, defaimare? Despagubiri financiare. Pentru ca afirmatiile cucoanei ca de altfel si ale lui Ernu sint absolut iresponsabile si au deja efecte negative (exemplu: speriosii de la 22). Iar TVR ar trebui sa inceteze colaborarea imediat cu o persoana care emite astfel de ineptii.

 3. Dan, pe ILD nu a aparut nicio lista, asta este o minciuna sfruntata colportata de Ernu, Antonesei, Lupea si Armand Gosu – de la Revista 22.

  Ce este important nu este :lista: ci contextual: ILD a fost sters de pe blogroll-ul Revistei 22 la cererea lui Ernu in aceeasi zi in care aparea pe Vocea Rusiei un articol critic la adresa unui interviu de pe situl nostru (cu managerul Chevron).

  Totul trebuie vazut in contextual in care ILD publicase zeci de articole pentru exploatarea gazelor de sist & Pro-Rosia-Montana, pro-Euromidan si contra ocuparii Crimeii de catre Rusia lui Putin.

  Anatema asupra ILD si boicotul jalnic al Revistei 22 nu ajuta decat Rusia si comunismul&urmasii sai.

  PS. Pregatim surprise pentru ernuci, tudorani, varani si felixoizi.

 4. @Francesco:
  Despre ‘lista’ – stiu ca e o manipulare grosolana, insa tovarasii si-o permit. Daca ar fi chemati pentru niste despagubiri financiare probabil next time s-ar gindi de doua ori inainte sa manince kko.
  Re PS – Astept cu nerabdare! Doamne ajuta 🙂

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.