Pe lângă ştirile săptămânii: spionaj in Georgia, terorism in Grecia

Print Friendly, PDF & Email

Georgia a destructurat o importanta retea de spionaj in favoarea Rusiei si a arestat 13 suspecti, printre care si patru cetateni rusi, suspectati ca ar fi transmis Moscovei informatii militare confidentiale. (…)

In mozaicul rusesc, Georgia este fara indoiala una din cele mai importante piese. Caderea Georgiei in mainile Rusiei va insemna implicit totala dependenta Europeana de  hidrocarburile cumparate de la rusi. Europa nu intelege acest lucru si America a incăput pe mainile celor care nu mai inteleg nici scopul ei politic si nici nu mai au grija de viitorul ei economic si militar. (…)

Sansa ca Rusia sa provoace un vid de putere in zona Caucaz – Marea Caspica se profileaza amenintator. Miza cea mai importanta a conflictului georgian, care reduce dramatic sansele de dezvoltare democratica atat pentru Georgia, cat si pentru Rusia, este, sub aspect economic, intregul pachet de proiecte legat de reteaua de transport a hidrocarburilor din Asia Centrala in Europa.

Lipsite de sprijinul american si european Georgia nu va putea rezista uneltirilor Kremlinului. Tradarea Georgiei este tradarea noastra. Noi vom suferi mai mult decat toti ceilalti din cauza abandonarii acestui mic si curajos stat.

***

Ultimele stiri cu coletele care explodeaza in Grecia si in afara ei trimise de acolo, cand o serie de politicieni Europeni au fost gratificati cu astfel de “cadouri grecesti” m-au condus la ideea ca de fapt, nu avem nevoie de teroristi din afara continentului, ii avem pe ai nostri, afiliati cu bravura la Uniunea Europeana. Dupa ce Sarkozy,  Merkel si Berlusconi au avut in posta niste coletete pirotehnice trimise din vechea si frumoasa Elada am hotarat sa scriu putin despre acesti teroristi Europeni, care impreuna cu fratii basci (ETA- Euskadi Ta Askatasuna in bască, Pământul Basc si Libertate) cu fratii irlandezi  (IRA – Óglaigh na Éireann in irlandeză, Armata Republicană din Irlanda)  alcatuiesc forul terorist comunitar. Despre “terorismul in şlapi” de sorginte autohtona vom discuta poate alta data.

Grecii au o traditie terorista de extrema stanga cam de la al doilea razboi mondial incoace. Terorismul “grecesc” vine si pleaca printr-un flux-reflux aproape constant. Cam la cativa ani, baietii isi iau portiile de sange imperialist si se linistesc pentru un timp, unii acasa altii la puscarie.(…)

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.