Petru Bogatu: România va furniza armament Ucrainei

Print Friendly, PDF & Email

Este vorba mai întâi de toate de pistolul-mitralieră modernizat PA Md. 1986, fabricat în România în baza automatului Kalaşnikov. Versiunea cu țeavă scurtă a acestui model se bucură de o mare popularitate în toată lumea, Compania Romarm vânzând cu succes aceste puşti pe piaţa mondială a armelor.

PA Md. 1986 este arma standard a infanteriei române în teatrele de operațiuni. În ultimul timp, în conformitate cu Programul de înzestrare Sistem armament individual tip NATO, are loc înlocuirea pistolului PA Md. 1986 cu o armă nouă de asalt calibrul 5,56 mm.

Reuniunea grupului de lucru NATO privind criza din Ucraina a decis ca statele Alianţei Atlanticului de Nord să livrezee Kievului arme şi echipament în baza unor acorduri bilaterale.

PA_md.86_with_AG-40_grenade_launcher[1]

4 gânduri despre “Petru Bogatu: România va furniza armament Ucrainei

  1. Deci Armata Romana adopta calibrul 5.56 NATO…sunt curios ce marca si model de pushca de asalt au ales sau vor alege. Ar trebui sa faca un concurs si odata ce au ales o firma cu un design castigator sa in produca arma in tzara la noi. Pustile de asalt de calibrul 5.56 mm bazate pe designul M16 (AR-15) lui Eugene Stoner sunt extrem de usor de produs. Exista practic sute si sute de variatii si configuratii iar in America poti sa-ti construiesti una in garaj sau pe masa de bucatarie in mai putin de doua ore. Am construit si eu una dar in calibru mai mare, 30Blackout; insa dupa ce am tras cu ea de cateva ori nu pot sa zic ca sunt inebunit dupa designul AR-15. Mi se pare prea fragila si cam mofturoasa la munitia pe care o folosesti.
    Sper ca Romanii vor considera nu numai designul American al lui Stoner ci si Tavor-ul Israelian si FN-ul Belgian sau HK-ul German.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.