Poanta lui Ponta și socialismul insidios (I)

  Print Friendly, PDF & Email

  Bunul nostru prieten Radu Părpăuță ne delectează iarăși cu un text savuros. Enjoy!

  De cind a ajuns președinte de partid, domnul Victor Ponta face niste enunțuri de un nivel al coborîșului intelectual de ne lasă mască (daca nu ne-ar durea in bască). Din pleava declarațiilor sale, o frază ni se pare simptomatică pentru socialismul insidios, cu iz de Dîmbovița, practicat de liderul PSD. Ponta emite o poantă despre Vladimir Tismaneanu: „Cei mai buni comuniști au fost legionari, dar în cazul lui Tismaneanu e invers”.

  The following two tabs change content below.
  Născut - da, 30 nov. 1948 Mort - nu (încă) ... Mai întîi a fost Phylopat care scria cronici de bridge la Cronica din Iași prin anii '70, apoi exotismul neprincipial fu pedepsit prin suspendare, drept care s-a comis inversiunea rivuluționară din dechemvre '89 cînd s-a născut tête-bêche Pataphyl.Sînt două particule: dragoste - philo exotizat ridicul-pretențios cu "y", dragoste copulată cu pata - ce vrea să zică bolnav ca în patologie dar și anormal în sensul lui Alfred Jarry, care descria patafizica (pataphysique) ca fiind bazată pe următoarele şapte propoziţii fundamentale: 1. Patafizica este ştiinţa acestui domeniu ce se întinde dincolo de metafizică; ea depăşeşte metafizica atât cât aceasta depăşeşte fizica - în toate sensurile ad libitum. 2. Patafizica este ştiinţa particularului, a legilor ce guvernează excepţiile. 3. Patafizica este ştiinţa soluţiilor imaginare. 4. Pentru ea toate sunt acelaşi lucru. 5. Patafizica este de alură imperturbabilă. 6. Totul este patafizic; totuşi, puţini oameni pun conştiincios patafizica în practică. 7. Dincolo de ea nu este nimic. "Patafizica este instanţa supremă".

  Latest posts by Pataphyl (see all)

  3 gânduri despre “Poanta lui Ponta și socialismul insidios (I)

  1. iubitorii savoarurilor suplimentare sint rugati sa se adreseze textulului bahluvian antementionat, insa obnubilat ligaturistic ca de obicei
   e conform, Pataphyl? 🙂

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.