Polonia preferă refugiaţii ucraineni: „Nu suntem pregătiţi pentru cei din Orient şi Nordul Africii”

Print Friendly, PDF & Email

Polonia nu este pregatita, la fel ca alte state din UE, să primeasca migranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, deoarece este ocupata cu pregătirile pentru un aflux de refugiați provenind din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat ziarului german Bild, președintele polonez Andrzej Duda.

‘În calitate de membră a Uniunii Europene, Polonia dorește să dea dovadă de solidaritate în ceea ce privește refugiații, dar avem o problemă specială din cauza conflictului din Ucraina’, a spus Duda, înaintea vizitei sale de vineri în Germania, cf agerpres.

ucraina-refugiati[1]

‘Dacă va exista o escaladare a conflictului, mai mulți refugiați vor veni la noi. Deja există indicii că sute de mii de ucraineni vor să vină. Celelalte țări europene ar trebui să ia în considerare acest aspect atunci când vorbesc de gradul nostru de dorință de a ajuta’, a afirmat președintele polonez, remarcând totuși că Polonia, spre deosebire de Germania, găzduiește puțini africani, sirieni sau refugiați din Balcani.

RUSSIA-UKRAINE-CRISIS-POLITICS-CEASEFIRE-REFUGEES

Berlinul estimează că ar trebui să găzduiască în acest an circa 800.000 de solicitanți de azil, mult mai mult decât orice țară din UE și de patru ori mai mult decât în 2014 și cere partenerilor săi o repartiție echitabilă a refugiaților în spațiul european.

Polonia a primit 2.318 de cereri de azil de la ucraineni în 2014 față de numai 46, în anul precedent.

Polonia a acceptat recent să găzduiască 2.000 de imigranți pentru a ușura efortul Italiei și al Greciei, dar nu împărtășește punctul de vedere german privind necesitatea repartiției imigranților între statele membre ale UE în funcție de numărul populației și nivelul de trai.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.