Polonia propune crearea unei Uniuni a țărilor Grupului de la Visegrad, România și Ucraina

Print Friendly, PDF & Email

28 iunie 2016 – Polonia propune înfiintarea Adunarii parlamentelor țărilor Grupului de la Visegrad, Ucraina și România, a declarat presedintele Sejmului polonez Marek Kuhchinsky, în timpul Forumului Dezvoltarii Locale, care a avut loc în Truskavets, scrie paginaderusia.ro.

„La 1 iulie 2016, Polonia preia președintia Grupului de la Vișegrad. Și la nivelul Parlamentului ne dorim să anunțăm în Krynica privind crearea grupului parlamentar al Grupului de la Vișegrad „- a spus el.

„Vrem să invităm colegii noștri din Republica Cehă și Ungaria pentru a forma un ansamblu comun cu Ucraina și România”, – a adăugat el.

„Și chiar și cu războiul din Ucraina, dorim să consolidăm această cooperare. Ne dorim ca cooperarea noastră între parlamente sa fie una dintre cele mai puternice instrumente care vor influenta NATO și alte țări pentru a pune presiune în continuare ca Rusia sa înceteze actiunile sale agresive”, – a subliniat Kuhchinsky.

In plus, el a cerut creșterea numărului de puncte de trecere peste graniță și îmbunătățirea infrastructurii dintre Ucraina și Slovacia, Ucraina și România, Ucraina și Polonia.

Grupul de la Visegrad include Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.