Prima ispravă a premierului Tsipras: Grecia, de partea Rusiei

  Print Friendly, PDF & Email

  Alexis-Tsipras1-586x319[1]

  Noul prim-ministru grec, Alexis Tsipras, s-a plâns marți șefei diplomației Uniunii Europene Federica Mogherini că guvernul său nu a fost consultat înainte ca UE să anunțe posibile noi sancțiuni contra Rusiei asupra chestiunii ucrainene, a anunțat cabinetul său.

  „Declarația șefilor de stat și de guvern din UE publicată astăzi a fost difuzată ocolind procedura normală ce are ca scop să garanteze un consens între statele membre, precum și fără acordul Greciei”, afirmă, într-un comunicat, cabinetul lui Alexis Tsipras, instalat luni în fruntea guvernului grec după victoria sa în alegerile parlamentare de duminică.

  Această declarație „nu are acordul Greciei”, precizează textul.

  Tsipras a exprimat „nemulțumirea” Atenei într-o convorbire telefonică cu Federica Mogherini. Reprezentanța UE în Grecia a fost de asemenea informată.

  O sursă europeană a asigurat agenția France Presse că „procedura a fost respectată și toate țările au fost consultate”.

  Procedura în cauză nu este scrisă ca actele juridice și obligatorii, dar se bazează pe principiul „că cine tace este de acord”, notează AFP.

  Poziția pe care o va adopta guvernul SYRIZA față de Moscova este o sursă de întrebări în timp ce partidul este taxat că are simpatii proruse.

  Tsipras a fost numit în funcția de premier luni, după ce partidul său a câștigat alegerile parlamentare de duminică.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.