Răzvan Cucui: Antena 3. De la Claudiu Revoluționaru’ la Mirela Bugetara

  0

  Detractorii lui Mihai Gâdea trebuie să admită, totuși, că o minusculă victorie a obținut și taica părintele pe parcursul întâlnirii cu premierul. Realizatorul a reușit in extremis să-i smulgă lui Mihai Răzvan Ungureanu promisiunea că va sta de vorbă cu reprezentanții protestatarilor din Piața Universității. “Trei persoane reprezentative” a acceptat primul ministru. Mă întreb, care or fi celelalte două? Poate tânărul cu legalizarea marijuanei (susțin), poate vreun șef de galerie, poate doamna venită să-l sprijine pe “domnu’ doctor Arahat”.

  […]

  Este vorba despre Claudiu Crăciun, brandul Antenei 3. Profesorul Claudiu Crăciun. De la SNSPA. Revoluționarul. Politicianul viitorului. Îl știți. Este băiatul acela sincer care s-a dus tocmai la Bruxelles să le ceară cu voce mieroasă politicienilor români să fie ascultate vocile Pieței. N-a cerut nimic pentru el. Avea cazarea și transportul asigurate. Cel care, întors încunununat de glorie de la Parlamentul European, le-a promis telespectatorilor Antenei 3 că va rezista în frig până la primăvară, când speră să i se alăture, citez: «…100.000, 200.000, 300.000. Oameni pașnici care manifestă pentru o schimbare profundă în societatea românească. Și când vom fi 100.000 de oameni în piață, s-a putea ca politicienii din toate partidele să ne asculte. Fie din admirație, fie din respect, sau poate chiar din teamă.»

  […]

  Ironia sorții face ca, datorită prezenței fostului ministru de Exetrne în scaunul de premier, demersul lui Mihai Gâdea să apară ca o intermediere între doi foști colegi de guvern Tăriceanu. Da, da, ați citit bine. Profesorul Claudiu Crăciun, “reprezentantul societății civile”, a fost angajat al guvernului vreme de 4 ani. Din 2004 până în 2008. Pontul l-am găsit pe platforma inliniedreaptă (interesant de citit aici și al cărui partid era co-președinte și cu ce partid vroia să bată bată dumnealui palma). Ce făcea dom’ profesor la Guvern? Dialog cu masele? Nicidecum! Domnul Crăciun se ocupa de treburi pur administrative. Punea și el umărul, cum s-ar zice, la deficitul bugetar record. Pardon, la dezvoltarea economică bazată pe deficit. Cum?! Păi, monitoriza și analiza implementarea Programului de Guvernare Tăriceanu, evalua strategiile și politicile aflate în potofoliul ministerului (?), înființa Direcția de Politici și Strategii Educaționale, gestiona de partea română a programelor de asistenţă tehnică cu finanţare internaţională pentru reformă instituţională (Banca Mondială, Comisia Europeană, desfășura activităţi de suport pentru dezvoltarea de către ministerele de resort a activităţilor de monitorizare şi evaluare, inclusiv prin oferirea de training și multe, multe alte lucruri notabile.
  Din CV reiese că, în septembrie 2008, cu trei luni înainte să expire mandatul guvernului, colaborarea lui Claudiu Crăciun cu Secretariatul General al Guvernului a încetat subit. Să se fi înscris în programul de disponibilizări în vederea reducerii cheltuielilor cu personalul administrativ promovat de guvernul Tăriceanu, să își fi dat demisia la auzul chemării lăuntrice de a se alătura poporului obidit? După cum ne-a fost împachetată povestea “politicianului viitorului” la Antena 3, probabil că nu vom afla niciodată. Cert este că a fost unul “de-al lor” până-n măduva oaselor. Inclusiv când PDL-ul guverna fericit alături de PNL. Și aceste lucruri trebuie să le știe și oamenii din Piața Universității înainte să-și desemneze cei trei reprezentanți pentru întâlnirea de la Palatul Victoria. Că nu e băiat “de-al nostru”, din popor. Că “reprezentantul societății civile, Claudiu Crăciun” nu e decât o altă “Mirela Bugetara” fabricată de Antena 3.
  Răzvan CUCUI

  citiți în întregime pe kamikaze.

  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here