Rotația cadrelor in Transnistria: potrivit noului candidat moscovit, Chişinăul şi Tiraspolul se vor uni dacă aşa va dori „poporul” transnistrean

Print Friendly, PDF & Email

“În prezent, împotriva mea și celorlalți candidați se desfășoară o campanie de dezinformare, potrivit căreia noi am dori unirea Transnistriei cu Republica Moldova. Îmi asum toată responsabilitate pentru acțiunile mele şi declar în mod deschis: voința poporului pentru mine este mai presus de toate”. Astfel a comentat Anatoli Kaminski posibilitatea reintegrării ţării noastre, într-un interviu pentru publicația rusă Vzgliad.

Referindu-se la contracandidatul său, Igor Smirnov, Kaminski a subliniat că este de acord cu poziţia recent anunţată de Kremlin. “Deşi constituţia îi permite să candideze pentru un al cincilea mandat, în baza celor spuse de Serghei Narîşkin și analizând acea situaţie social-economică care se creează în regiune, Smirnov ar trebui să se gândească, dacă merită de făcut acest pas,” a declarat preşedintele parlamentului de la Tiraspol.

Amintim că recent, şeful administraţiei președintelui rus, Serghei Narîşkin, a declarat că dictatra lui Smirnov a adus regiunea într-o stare de profundă criză socio-economică. Oficialul rus a mai spus, citat de postul de televiziune Russia Today, că în Transnistria „există o diferenţă imensă între oamenii obişnuiţi, care luptă pentru supraviețuire şi cercul îngust al lui Smirnov, al cărui scop este doar să se îmbogăţească”.

„Autorităţile transnistrene şi preşedintele Smirnov vor face tot posibilul pentru a rămâne la putere. Smirnov controlează practic totul în regiune. Membrii familiei sale deţin toate funcțiile importante. El duce o viaţă de lux și confort, ceea ce nu se poate spune despre locuitorii acestei regiuni”, crede deputatul rus, Aleksei Ostrovski.

Pentru oamenii obişnuiţi, viaţa este dură. Câştigurile salariale se ridică la doar trei dolari pe zi și asta la cei ce sunt norocoşi de a avea un loc de muncă. Având o rată ridicată a şomajului, regiunea este una dintre cele mai sărace din Europa. Transnistria este, de asemenea, o zonă cu un înalt nivel de criminalitate. În absenţa controalelor internaţionale, republica nerecunoscută este un paradis pentru traficanţi de orice gen, dar şi un centru pentru traficul ilegal cu arme.

[…]

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.