Rusia şi Brazilia, apărătorii lui Assange

  Print Friendly, PDF & Email

  […]

  În cadrul unei conferinţe de presă, premierul rus, Vladimir Putin, a pus la îndoială motivaţia arestării fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, în Marea Britanie, întrebând retoric: „Asta este democraţie?”. Un fel de a zice „râde ciob de oală spartă”, pentru că, în fapt, Putin răspundea singur unei întrebări puse omologului său francez, Francois Fillon, despre declinul democraţiei ruse şi descrierea unei Rusii corupte în documentele americane divulgate de WikiLeaks. Sau dacă în Rusia democraţia este criticabilă, cum este ea în Occident?

  Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva a protestat contra arestării lui Assange şi şi-a manifestat solidaritatea cu site-ul care a difuzat mii de documente secrete ale diplomaţiei americane.

  […]

  2 gânduri despre “Rusia şi Brazilia, apărătorii lui Assange

  1. Dictatorul rus Vladimir Putin intreaba cinic : ” Asta este democratie ? ” , incercand astfel sa puna un semn de intrebare in dreptul secularei democratii britanice . Pune la indoiala motivul arestarii lui Assange , tocmai omul care a ordonat in urma cu 6 ani , rapirea celui mai important dintre candidatii sai la presedintia Rusiei . Iata cum descrie Anna Politovskaia , in cartea sa ” Jurnal Rusesc ” , intamplarea :

   7 FEBR 2004. Ivan Rabkin a disparut . In sfarsit un strop de emotie in cadrul alegerilor : unul dintre candidati nu este de gasit . Sotia lui o ia razna . Pe 2 febr. Rabkin l-a criticat pe Putin in termeni foarte duri si sotia sa este de parere ca asta i-a venit de hac.
   9 FEBR. Rabkin lipseste in continuare . Ghenadie Gudkov, vicepresedinte al Consiliului de Securitate al DUMEI si UN COLONEL PENSIONAR DE LA FSB , dau de inteles ca Rabkin este in siguranta . Dar unde se afla ? …..Sotia lui Rabkin , Albina Nikolaevna , insista asupra faptului ca el a fost rapit . Procuratura din districtul PRESNAIA a deschis in mod neasteptat o ancheta penala in conf. cu art. 105 , referitor la crima cu premeditare dar DIRECTIA CENTRALA A MINISTERULUI DE INTERNE a inceput sa insiste asupra faptului ca exista motive intemeiate SA SE PRESUPUNA CA RABKIN ESTE IN VIATA . O ora mai tarziu procuratura din Presnaia s-a razgandit cu privire la ancheta de investigare a unei crime , la ordinele primite de la Procuratura Generala .
   10 FEBR. Rabkin a fost gasit . La pranz a rupt tacerea pe posturile de radio si a anuntat ca se afla la Kiev . A spus ca a fost acolo in vacanta cu prietenii sai ( !!!!! ) si ca , la urma urmei un om are dreptul la viata privata ! Ksenia Ponomariova a demisionat prompt din functia de sef al campaniei sale electorale . Sotia lui este socata si refuza sa vorbeasca cu el . Seara tarziu el a zburat de la Kiev la Moscova , parand pe jumatate mort si nici pe departe un om care s-a simtit bine in vacanta . Rabkin a declarat ca a fost mai greu decat daca ar fi negociat cu cecenii . Purta ochelari de soare de dama si era escortat de o garda de corp cu o statura impozanta .
   A fost intrebat ” Cine te-a tinut in captivitate ? „, dar nu a raspuns . De asemenea a refuzat sa vorbeasca cu anchetatorii de la procuratura . ….Ulterior s-a anuntat ca Rabkin si-ar putea retrage candidatura .
   11 FEBR. Rabkin declara ca, dupa ce a disparut , a petrecut o anumita perioada de timp in provincia Moscova la REFUGIUL PADURARULUI , CASA DE OASPETI A ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE . A fost luat de acolo si atunci cand si-a dat seama unde se afla , era deja la Kiev . Spune de asemenea , ca cei care detineau controlul asupra lui l-au indemnat sa sune la Moscova de la Kiev si sa vorbeasca relaxat despre dreptul sau la o viata privata ………..In saptamana precedenta datei de 5 febr , la rampa iese Rabkin , care incepe sa faca aluzii la materiale compromitatoare care -l discrediteaza pe Putin si trecutul sau ilustru .Mai mult Rabkin a avut indrazneala sa-l descrie pe Putin ca pe un oligarh , o declaratie ce nu se incadreaza in mesaj deoarece campania lui Putin vrea sa demonstreze oamenilor cat de rai sunt oligarhii……..In orice caz , ceea ce este interesant in cazul lui Rabkin……..este faptul ca a fost mutat de la casa de oaspeti a secretariatului administratiei actualului presedinte al Federatiei Ruse la apartamentul VIP de la Kiev , controlat de catre administratia actualului presedinte al Ucrainei , Leonid Kucima .

   Tinand cont ca , alegatorii englezi nu au parte cu ocazia campaniilor electorale de astfel de ” spectacole ” , PUTIN are tot dreptul sa intrebe revoltat : ” Asta este democratie „

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.