SCANDAL la NATO // 400 de marinari ruşi au ajuns în vestul Franței

  Print Friendly, PDF & Email

  Marina rusă va avea la dispoziție două nave de asalt de ultimă generație, construite de francezi. Afacerea nu e pe placul SUA și NATO

  Aproximativ 400 de marinari ruşi au ajuns, astăzi dimineaţă, în portul Saint-Nazaire, din vestul Franţei, pentru a se instrui în folosirea celor două nave de tip Mistral construite de Franţa pentru Rusia, transmite Agerpres, preluată de radiochisinau.md.

  Pe fondul crizei ucrainene, această livrare, prevăzută pentru toamnă, a provocat tensiuni între Paris şi aliaţii săi. Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat la începutul lunii iunie ‘îngrijorarea’ faţă de continuarea unor astfel de contracte într-un moment în care Rusia ‘a încălcat legile internaţionale’ prin anexarea Crimeii.

  Contractul în valoare de 1,2 miliarde euro pentru construcţia a două nave amfibii de asalt franceze de tip „Mistral” pentru Flota rusă a fost semnat în iunie 2011. Prima nava va intra în componenţa flotei ruseşti în 2014.

  Aproximativ 50 de militanţi proucraineni au manifestat, ieri, la Saint-Nazaire pentru a denunţa vânzarea către Moscova a acestor nave de război.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.