Scrisoarea APOR si activistii iresponsabili

Print Friendly, PDF & Email

In urma cu doisprezece ani am vazut in Marea Britanie dezastrul provocat in scoli de „activisti” care predicau asa-numita educatie sexuala. Britanicii aveau o uriasa problema cu teenage pegnancy, iar elevilor, copiilor, caci vorbeam de copii de 14 ani, tot felul de activisti le predau „solutia” – sexul oral previne sarcina.
„Eliberatorii” intrau cand voiau in scoli si astfel de cursuri devenisera obligatorii, chiar si in scolile publice catolice, erau predate de niste indivizi de la consiliile locale.

Îmi amintesc de oroarea cu care mi-a povestit o astfel de intamplare o buna prietena englezoaica, profesoara de biologie la o scoala catolica. Cum-necum, ea a reusit sa intrerupa ori chiar sa blocheze aceste porcarii in scoala in care preda, dar nu fara riscul de a fi amenintata cu judecata si acuzata de bigotism. Dupa 2004 nu am mai avut ocazia sa urmaresc decat sporadic ce se intampla in UK. Dar problema teenage pregnacy a fost agravata de acesti activisti iresponsabili.

Acum vad ca scrisoarea adresata de Asociatia Părinti pentru Ora de Religie – APOR este infierata cu manie proletara, desi afirma lucruri de bun-simt, valori cu care am crescut noi, si parintii nostri, si bunicii nostri, fara ajutorul unor „eliberatori” iresponsabili: abstinenta inaintea casatoriei, fidelitate in cadrul casatoriei.

Scrisoarea APOR este considerata in hotnews „scandal” – „scandalul promovarii in scoli a abstinentei pana la casatorie”, iar Romeo Mosoiu este batjocorit in fel si chip. Daca ar fi promovat sexul oral ca in UK, ori ar fi cerut tonomate cu prezervative gratis si pilule de a doua zi ar fi fost semn de progres?

Infranarea inaintea casatoriei si fidelitatea in cadrul casatoriei sunt valori care raman. La ele ne raportam si ele trebuie aparate, caci ele au orientat civilizatia iudeo-crestina de care suntem atat de mandri, indiferent ca noi gresim, ori ca ni se par prea ridicate. Altfel, e ca si cum ai schimba legile fundamentale ca sa acomodezi greseala, dupa ce ai creat toate conditiile posibile ca greseala sa devina norma.

Sau, ca să fiu mai clar si cat se poate de actual, ce-ar fi să desființăm conflictul de interese pentru ca sunt atatia parlamentari care si-au angajat rudele la cabinet si, uite, are probleme chiar domnul prim-ministru. Sau sa legalizam, chiar sa premiem plagiatul, ca deschidere catre tot ce-i mai bun, caci atatia studenti plagiaza, si atatia doctori au plagiat si, uite, chiar domnul prim-ministru are ceva probleme…

The following two tabs change content below.
Gelu Trandafir
Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Un gând despre “Scrisoarea APOR si activistii iresponsabili

  1. 1. Duşmanii umanităţii, marxiştii culturali şi ateiştii, bineînţeles că au pretins că orele de „educaţie sexuală”, în fapt pervertire a minorilor, infracţiune condamnată cu închisoarea de Codul Penal din România, ar fi menite să evite printre altele, sarcinile la minore.
    De unde, după ani de pervertire a copilor de ătre sistemul de Educaţie, Marea Britanie are cea mai mare rată de sarcini la minore, mai ceva ca surorile noastre ţigănci.

    2. Din informaţiile mele, deja cretineii conformişti de la amb. occidentale au început să guiţe vizavi de pesonalitatea şi activitatea dlui consilier Moşoiu.
    Mai bine şi-ar vedea de treaba lor. N-au zis că că mai multă Europă înseamnă că lasă chestiile culturale de competenţa noastră?

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.