Scrisoarea unui scriitor rus către Putin: Vă rog să nu faceți Rusia de rușine

  Print Friendly, PDF & Email

  Scriitor rus, disident, autor al trilogiei despre soldatul Ivan Chonkin și romanul distopic „Moscova 2042″, Vladimir Voinovici i-a adresat lui Putin o scrisoare deschisă în care ii cere eliberarea imediata a pilotului din Ucraina, Nadia Savcenko. Scrisoarea a fost publicată pe site-ul „Otkrytaya Rossiya”.

  […]

  „Domnule președinte!

  În cazul în care tânăra eroină ucraineana Nadia Savcenko va muri de foame în închisoarea din Rusia, probabil că electoratul dvs nu va fi afectat. Dar trebuie să vă gândiți ce efect va exista asupra opiniei publice mondiale. Este foarte posibil și ușor previzibil că va reacționa la aceasta veste chiar mai dur decât decat la anexarea Crimeei si războiul din Donbas.

  Oamenii sunt costruiti astfel încât, uneori, moartea unei singure persoane îi zguduie mai mult decat moartea a sute de soldati pe câmpul de luptă. Atitudinea fata de dvs in strainatate este si asa de neinvidiat, dar după moartea Savcenko ar fi mai bine să nu apareti deloc în capitalele occidentale. Mulțimi de oameni va vor intalni pentru a va arunca insulte și lucruri urât mirositoare. Iar Savcenko va deveni un nume cunoscut de toata lumea. Oamenii vor compune legende, vor scrie cărți, vor face filme, vor denumi strazi si piețe.

  Vă rog inca o data să nu faceti Rusia de rușine și nu permiteti moartea acestei femei curajoase.

  Judecând după absurditatea acuzațiilor care au fost facute, aceasta ar trebui să fie eliberata imediat.

  Vladimir Voinovici.

  Moscova,

  25/02/15”

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.