Sfântul Volodia – Activiștii ruși cer canonizarea lui Vladimir Putin

Print Friendly, PDF & Email

Activiștii „Comitetului Național 60+”, dedicat zilelor de naștere ale președintelui Vladimir Putin, cer accelerarea canonizării președintelui rus, scrie „Rosbalt”.

Ei susțin că primesc în mod constant cereri de la cetățenii ortodocși din țară pentru canonizarea lui Putin. Anterior, „Comitetul Național” a abordat deja subiectul cu Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii Kiril. Acum activiști îi vor trimite o altă scrisoare cu propunerea accelerării procesului de canonizare a lui Putin.

„Și, în cele din urmă, în cultul oficial să fie adoptată o nouă rugăciune „Pentru Putin!”. Cele mai recente date VTsIOM indică în mod clar faptul că 90% din populația țării cred că președintele Federației Ruse este un sprijin și o speranță în această viață, și aproape 100% din populaţia ortodoxă se roagă zilnic pentru sănătatea lui şi doresc să-l vadă conducător pe viața al marii Rusii. Nu este un secret faptul că toate forțele titanice pentru binele patriei el le primește de la Dumnezeu!”– spun activiștii.

Ei subliniază că „liderul național îmbisericit apără eroic ortodocșii din Ucraina și Siria” și a „redobândit strălucitor pentru patrie sacralul Korsun”.

„În ceasul atacului furios al Occidentului asupra valorilor noastre spirituale și a puterii economice a statului, toţi patrioții s-au adunat în jurul lui Putin, cu credinţă în norocul și invincibilitatea sa”, – subliniază activiștii.

„Comitetul Național” consideră că „forțele sănătoase din Biserica Ortodoxă Rusă vor îndeplini porunca spirituală a poporului rus” și deja din 2016, în toate bisericile ortodoxe va răsuna rugăciunea „Despre Putin – Salvatorul Rusiei”.

Amintim că în creștinism (cu excepția unor culte protestante) canonizarea are loc după moarte. De asemenea, trebuie remarcat faptul că persoana care este trecută în rândul sfinților este un model de virtute.

sursa

nota (Costin A.) – in Rusia sunt in proces de canonizare tot felul de blestematii:

Un gând despre “Sfântul Volodia – Activiștii ruși cer canonizarea lui Vladimir Putin

  1. Hahahahaha 🙂
    Asta e cea mai tare faza. Sfantul Putin LOL 🙂
    Rusii ar fi in stare sa-l faca sfant in viata si putinistii din Romania ar fi in stare sa-i citeasca acatistul in fiecare dimineata. Oricum nimic nu ma mai mira daca au fost ei rusii in stare sa-i bage pe Stalin in Sinaxarul orthodox, exact pe cel mai mare criminal de crestini ortodocsi din istoria Rusiei si a lumii. Poate citesc si liftele astea putiniste de la noi care zic despre ei ca sunt ortodocsi .

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.