„SUA, Europa, Romania – Conjuncturi si Incertitudini”: Dialog cu Dragos Paul Aligica -19 iulie 2017, la Bucuresti

Print Friendly, PDF & Email

Domnul Cristian Soimaru si colegii sai incearca sa puna pe picioare o initiativa legata de dezbaterea publica si viata publica, un efort colectiv care sa ocupe o nisa necesara dar lasata de multa vreme neocupata. In contextul acestei intiative se doreste, intre altele, organizarea unor serii de dialoguri publice.

Mi-au facut onoarea sa ma invite sa deschid seria acestor dialoguri. Mai jos sunt anuntul si coordonatele evenimentului. La cele de mai jos nu vreau sa adaug decat faptul ca intentia mea este ca acest eveniment sa fie cu adevarat un dialog. Nu am de gand sa conferentiez, sa tin o prelegere sau o demonstratie, sau sa ilustrez frumusetea la vreun power point.

Daca va intereseaza, nu ezitati: veniti. Voi fi si eu acolo. Sunt si eu curios ce voi spune.

Inca odata: multe multumiri d-lui Soimaru si colegilor dumnealui.

 

Azi, la ora 19:00, în sala de evenimente a Centrului Cultural Petofi Sandor, de pe str. Ioan Zalomit 6-8 (lângă Grădina Cișmigiu). Participarea este liberă.

Va fi un experiment. Intentia mea este ca acest eveniment sa fie cu adevarat un dialog. Nu am de gand sa conferentiez, sa tin o prelegere sau o demonstratie, sau sa ilustrez frumusetea la vreun power point.

Dincolo de chestiunile punctuale ce vor fi aduse in discutie -si e greu de anticipat care vor fi mai exact, dat fiind titlul vast si principiul dialogului deschis care vor seta dialogul- marea intrebare care ne va confrunta maine este urmatoarea:

In ce masura mai e posibil un dialog pe stil vechi acum, dupa marirea grandomana si decaderea in implozie abjecta a sufocantei epoci a mass media, acum dupa televiziunea prin cablu si subcultura talkshowului, dupa internet si retele sociale, dupa platforme online si forumuri de discutie?

Mai e fezabil, mai merita, mai are sens un dialog in grup constituit fata catre fata, intr-un spatiu fizic desemnat ca public? Daca da, in ce consta diferenta specifica si valoarea adaugata? Daca nu, are rost sa avem regrete la despartirea de aceasta antica si familiara forma sociala si vehicul intelectual?

Asta e natura experimentului de maine.
Inca odata, multumiri organizatorilor.

Dragos Paul Aligica

inregistrarea video a evenimentului:

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.