Tia Șerbănescu: Amenințări

Print Friendly, PDF & Email

Apropierea zilei de 21 august când e posibil un verdict al CCR asupra referendumului a mobilizat puterea la maximum: USL luptă la baionetă cu procurorii care anchetază fraudele și la șantaj cu judecătorii CCR amenințându-i cu proteste de stradă. Col. Dogaru e pregătit să intervină oricând, iar Fenechiu se ocupă de procurori: „ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,2 mil. de români pe ei!“ Șo pe ei!

Probabil că au multe de ascuns dacă au ajuns la asemenea amenințări. Câte ceva a ieșit la iveală: fiul vitreg al ministrului apărării e acuzat că a plătit interlopi pentru a-i aduce la vot. Nu e chiar o surpriză: s-au văzut judecători (Năsui) bălăcindu-se cu acuzați (Baboș) în jacuzzi.

[…]

Dna Mona Pivniceru, judecătoare propusă ministru al Justiției a pățit-o pe uscat: a fost surprinsă de presă în mașina lui Adrian Năstase utilizată de fiul acestuia. Dna Pivniceru a declarat că nu știa în ce mașină se urcă și chiar nu pricepea ce rău a făcut: „dacă eu nu pot să merg o sută de metri fără să fiu înregistrată, ăsta e stat polițienesc“. Adică o judecătoare, ministru (in spe) al justiției se urcă în mașina cuiva care e închis și mai are două dosare la ÎCCJ, e surprinsă chiar de o televiziune a USL și tot ea acuză statul polițienesc?

[…]

Dna Pivniceru care a fost surprinsă ieșind și din casa liberalului Vlasov unde „a udat florile“ – fără să știe ale cui sunt! – dă degeaba acum apă la șoareci: statul poliținiesc e al motanului Felix, de unde Ciuvică a chemat „măcar 35.000 de oameni, câți au fost la Lady Gaga, să vină în piața Constituției marți să facă presiune pe CCR“.

[…]

De ce să nu cânte moșu’ Gaga (măi dragă) Internaționala? Să cânte Ponta aria plagiatorului, să danseze Mazăre macarena, să cânte Crin balada unui greier (creier) mic – căci e specialist în refrene de altădată: „Merkel s-a folosit de Băsescu. Crin Antonescu și Victor Ponta nu pot fi folosiți de nimeni“. Nu sunt de folos nimănui, adică. După care a indicat CCR care e verdictul „corect“ („cred într-un verdict corect al CCR, cred că referendumul va fi validat și Băsescu va fi demis“) – lucru pentru care ar trebui suspendat. Întrebat de cine se teme într-o confruntare electorală (de MRU sau de Oprescu?), Antonescu a răspuns: „de Departamentul de stat al SUA“. Semn că știe ce a făcut. De altfel, pledează vinovat în fiecare zi.

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.