Tia Șerbănescu: Bilete

Print Friendly, PDF & Email

Există câteva instituții – MAI, Justiție, MapN – la al căror bilanț anual sunt prezenți întotdeauna atât președintele Băsescu cât și premierul Ponta. Și acum bilanțul MapN i-a regăsit pe cei doi în aceeași sală dar extrem de îndepărtați: nu și-au aruncat nicio privire, nu s-au salutat la plecare, iar dl. Băsescu a părăsit atât de vijelios „locația” încât ministrul Dușa nici n-a reușit să-l conducă, deși a luat-o în pas alergător în urma sa. Se pare că supărarea a pornit de la scrisoarea pe care dl. Băsescu o adresase premierului cerând îndepărtarea miniștrilor anchetați, a parlamentarilor condamnați și grăbirea numirii procurorilor avertizând că altfel răspunsul la aderarea noastră la Schengen „va fi negativ” – și la care primise la rându-i un răspuns negativ de la dl. Ponta. Nu în scris, ci la tv.

Adevărul e că scrisoarea președintelui era complet inutilă. Dacă premierul nu s-a grăbit să îndeplinească aceste cerințe pentru MCV, este clar că n-are de gând să le aplice pentru Schengen: „Schengen-ul e una, numirea procurorilor e alta, președintele e cel care a refuzat numirile și acum ne scrie nouă de parcă noi i-am refuzat, e un ping-pong”. Ping scrie, Pong refuză. E clar că dlui Ponta nu-i plac scrisorile (înainte chiar le rupea în public) și preferă comunicarea prin televiziune – unde petrece zilnic câteva ore, ca Viorel Lis la păcănele.

De altfel, dl. Ponta preferă promisiunile în locul faptelor: la Paris a promis că „vom promova politica angajării romilor în fabrici”. Care fabrici? Cele care se tot închid? Ce-i drept, acolo romii se angajează singuri la furat de fier vechi – și se pare că se deschid noi șantiere.

[…]

Acum dl. Antonescu însuși este în Olanda unde, după întâlnirea cu premierul țării-gazdă, s-a declarat „optimist”. E modul dlui Antonescu de a spune că n-a înțeles exact ce s-a discutat. În țară, în schimb, trăncăneala e în toi.

La PDL dl Blaga, supărat că dna Macovei a vorbit de „reformiști versus feseniști”, a anunțat apariția celei de-a patra moțiuni. Inflație. Vorba dlui Oltean: „sunt atâția care poartă în poșetă, în raniță, în rucsac, în buzunare bastonul de mareșal!”. Confuzie. Nu-i baston de mareșal, ci bilet de papagal.

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.