Tia Șerbănescu: Drumul

Print Friendly, PDF & Email

[…]

Luni i-a fost dat premierului Ponta să meargă la Bruxelles pentru o întâlnire cu dl. Barroso pe tema MCV. Precedenta întâlnire internațională a premierului a fost cu actorul Arnold Schwartzenegger la Viena unde acesta era preocupat de energia verde – care-l atrage acum și pe dl. Ponta, după ce-a utilizat energia negativă în exces.

Întâlnirea de la UE a fost pozitivă: dl. Barroso „l-a încurajat pe premier să meargă pe linia reformelor și a standardelor europene” apărând stabilitatea politică și independența justiției și a precizat foarte clar: „libertatea presei este sfântă”. Nu și abuzurile ei. Abuzul de putere e la fel de odios la a patra putere (presa) ca și la celelalte trei. Dl. Ponta a considerat întâlnirea „extrem de utilă pentru pașii pe care guvernul trebuie să-i facă” și a dat asigurări că „România respectă standardele europene”. Când n-are încotro. Premierul a anunțat însă și o surpriză epistolară: dnii Băsescu, Ponta, Antonescu și Zgonea vor semna împreună o scrisoare către toți liderii statelor din UE cerând admiterea României în Schengen în martie. Încântat, dl. Barroso a zis c-o semnează și el.

Bravo. Iată că atunci când avem idei bune, dl. Barroso le susține – și nu e deloc un „polittruc” și un dușman așa cum l-au declarat uslașii de la București care, în aceeași zi, l-au insultat din nou.

Pe micile ecrane ale USL a fost lansată simultan ideea că de fapt „Băsescu controlează guvernul prin intermediul lui Barroso și al CE” unde se regăsesc „cuvânt cu cuvânt” declarațiile președintelui. Ideea că e vorba de enunțarea acelorași principii și valori pare prea simplă pentru a trece prin capul acestor personaje – pe care Becali le reprezintă din ce în ce mai bine: „păi, Raportul ăla l-a scris Băsescu cum a vrut el și l-a trimis lui Barroso care ni l-a trimis înapoi”. Cam ăsta e nivelul european de la USL: până la genunchiul broaștei, respectiv mintea lui Gigi – care a început să urle: „Curtea constituțională și CSM care au pârât la Bruxelles sunt trădătoare de țară!” Executarea!

Mai ales că USL a câștigat zdrobitor și la Teleorman, unde locul dlui Dragnea de PCJ a fost obținut de dl. Adrian Gâdea cu 83%. A plecat Killerul, a venit Gâdea. Nomina odiosa. Păzea! Vin gealații.

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.