Tia Șerbănescu: Felix Culpa

Print Friendly, PDF & Email

Condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare și a celor 12 complici ai săi din dosarul ICA la pedepse grele (8 ani, 7 ani) sau (trei dintre ei) cu suspendare, a produs un adevărat șoc mediatic. Mai ales că pedepsele sunt însoțite de confiscarea averii lui Felix (și a celorlalți) pentru recuperarea unui prejudiciu de 60 mil. euro. Faptul că după 7 ani de proces în care a utilizat toate mijloacele de apărare, inclusiv presiunea mediatică, Felix a pierdut bătălia corupției împotriva justiției, a fost încă un semn că justiția e adevărată putere în stat asupra căreia celelalte puteri nu mai au nicio putere.

Pentru Felix însă a fost un război pierdut la Băsescu. Doar nu era să spună că e vinovat. În așteptarea sentinței, Felix era liniștit: ” nu regret nimic, aseară am băut câteva pahare de vin alb, am mâncat varză călită cu cârnăciori oltenești și chiar am dormit bine, a, înainte să mă culc m-am uitat la Gâdea”. Gest reflex. Când împrumuți pe cineva cu 700.000 de euro, normal că stai cu ochii pe el. Cum și sediul Antenelor intră la confiscare, acestea au titrat: ”post confiscat de Kovesi”- deși premierul Ponta i-a asigurat: ”doresc și cred că și înainte Antena 3 va fi aici”. Să fie! Nimănui nu-i place când dispare o televiziune – chiar dacă acestea cultivă ura și practică dubla măsură. Cineva trebuie să reprezinte și această latură a societății. Altfel am părea democrați, civilizați, cinstiți – ceea ce ar fi fals.

Când a fost arestat Dan Adamescu, patronul ”României libere”, ziar cu o politică editorială complet opusă A3, aceasta a considerat că justiția face dreptate; când a pățit-o Felix, a fost dosar politic, atac la independența presei și chiar „dictatură” și „stalinism”. Chiar nu mai știu să facă diferența? Curios este că în dictatura ceaușistă (unde oficial nu existau deținuți politici) dizidenții erau condamnați ca infractori; acum avem infractori care se dau deținuți politici: „la onoare, demnitate și curaj nu renunț!” a declarat Felix înainte de a se urca în mașina poliției de unde a zâmbit larg. N-am mai văzut așa ceva de la Cioacă.

Probabil așteaptă ca Ponta să câștige președinția și să facă acea „dreptate până la capăt” […].

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.