Tia Șerbănescu: Mărire și cădere

Print Friendly, PDF & Email

Congresul Extraordinar, Senzațional și Excepțional al PNL a decurs conform planului: noul statut a fost adoptat, conducerea a fost bârfită la zi de vicepreședinți și un secretar general, iar dl. Johannis și-a primit locul de prim vicepreședinte al PNL unde a fost întâmpinat cu covorul roșu și aplauze la scenă deschisă pentru principalul rol secundar în partid. Concurând singur, dl Antonescu a obținut un scor zdrobitor iar disidenții au fost reprezentați de dnii Tăriceanu și Orban care au luat cuvântul: unul și-a prezentat propunerile, iar celălalt a evocat „disconfortul“ de a vedea țara „condusă de un copilot, cu volanul pe stânga“ care riscă să ne ducă în Dakar. Dac’ar duce-o până la toamnă, ar mai fi ceva. Să n-o ducă în insolvență!

Dl. Antonescu i-a beștelit în cuvântul său (altfel prăfuit) pe ce-i care-l critică dar nu-l concurează: „altcineva de ce nu candidează?“. Altcineva, adică dl. Tăriceanu, știa că ar fi candidat degeaba: „În PNL e o somnolență democratică“ iar partidul e mulțumit de Ponta și Crin. Cei doi s-au simțit bine și la Congres unde premierul a povestit întâmplari din viața sa cu Crin la butonieră: „am zburat împreună cu un avion căruia i s-a oprit motorul pentru scurt timp“. Au reușit să oprească motoarele și în cer, nu numai pe pământ? Invitat special, liderul liberalilor europeni, britanicul Watson, a avut un discurs la fel de englezesc ca engleza dâmbovițeană a lui Crin: „Îl putem învinge pe Băsescu, nu există porc atât de mare încât ursul liberal să nu-l înghită“. Să sperăm că PNL nu ajunge la limba ursului: mor, mor – înghițit de elefantul PSD.

[…]

Dacă într-o sală a Parlamentului se auzeau aplauze, în alta se auzeau vaiete: era Consiliul PDL unde potrivit unei reportere a RTV „aveau loc lupte intestinale“. Intestinul gros a învins astfel că dl. Blaga și-a impus condițiile iar dl Cezar Preda a lăcrimat: „de ce ne cântăm prohodul singuri? de ce ne înmormântăm singuri?“. Dincolo, și dl Ponta vorbea despre singurătate: „dacă alții nu ne laudă, trebuie să ne lăudăm singuri“. Asta-i viața: câștigi, păgubești, tot singur ești. Țara e în altă parte. E partea vătămată.

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.