Tia Șerbănescu: Pădurea Spânzuraților

Print Friendly, PDF & Email

TiaSerbanescuMare aglomerație de vip-uri la Brașov: Ilie Sârbu (socrul premierului), Hrebenciuc, „prințul” Paul și prințesa Lia (cumetrii președintelui), deputatul Ioan Adam cu soția (judecătoare) – dar nu la festivalul berii, cum s-ar crede, ci la DNA în vastul dosar al retrocedărilor ilegale ce se întinde pe 90.000 ha de pădure cu un prejudiciu de 300 mil. euro. Să golești țara de atâtea păduri, iată ceva ce nici hoardele de barbari n-ar fi reușit. Adam a și inițiat (cu alte poame de pădure) o modificare a Codului Silvic care să le înlesnească defrișările pe terenurile ocupate. Ce au făcut indivizii ăștia e chiar crimă împotriva naturii. Mândri că sunt români, nu, dle Ponta? Cu această ocazie s-a aflat că Adam are o avere fabuloasă (10 case, 9 terenuri și peste 2 mil. euro) de care nici măcar Eva lui (judecătoarea Roxana complice în retrocedări) nu știa nimic. Adam pretinde că a câștigat 2 mil.euro din scris. O fi luat două premii Nobel prin retrocedări.

În înregistrări Hrebe vorbea ca-n pădure: aranja cu Ilie Socru „să-l calce pe cap” pe directorul Romsilva. Premierul n-a comentat aventurile forestiere ale ale socrului să,u ci a respins cererile de a se retrage din alegeri, întrucât a încălcat legea fiind în același timp procuror și ofițer SIE, calitate în care dl. Băsescu a declarat ca „a fost un profitor” și „un fripturist”. Un sondaj INSCOP (de dinaintea deconspirării) îl indică însă pe Ponta ca primul profitor al openului prezidențial: Ponta 40% și Iohannis 30%. Ceilalți coboară brusc în divizia B cu Udrea (6,7%) peste Tăriceanu (6,2%) după care se ivesc , pe la 4%, Meleșcanu și Macovei. Dacă nu intervine „iraționalul”, vorba dlui Băsescu, turul doi e ocupat.

[…]

Imediat, Meleșcanu s-a declarat „victimă colaterală în războiul Ponta-Băsescu”, a dezvăluit că „în trei ani am făcut trei ofițeri acoperiți” (acum n-a mai încălcat legea?) și s-a recomandat drept cel mai bun candidat: „Ponta n-are experiență, Iohannis n-are pregătire, mai bine alegem un om cu experiență în politica externă, cum sunt eu, acum când războiul bate la ușă”. Nu-i deschideți! Deși în cazul lui Meleșcanu s-ar putea să fie poștașul cu pensia. Dar cine-or fi cei trei ofițeri făcuți în trei ani? Și cu cine?

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.