Tia Șerbănescu: Prima zi

Print Friendly, PDF & Email

[…]

Triumful dlui Ponta a fost umbrit însă chiar de dl. Antonescu: acesta nu numai că a lipsit de la întronizarea jumătății sale dar l-a silit pe proaspătul premier să facă primul pas înapoi din noul său mandat renunțând să mai ia UDMR la guvernare, așa cum anunțase în clipa victoriei. De altfel, nici PSD nu era bucuros de oaspeți. Dl. Iliescu nu-i voia, Oprișan nu-i primea, Mazăre îi gonea. Așa încât proaspătul uns a cedat din prima zi: „UDMR nu intră la guvernare”, iar dl. Kelemen a confirmat că „UDMR intră în opoziție”.

Important e să intri undeva. Oricum e o noutate pentru UDMR care n-a mai fost în opoziție de vreo 15 ani. Iar opoziției nu-i strică să mai pună pe ea cinci procente căci altfel nici nu se mai zărea. Există o simetrie: nici dl. Ponta nu prea are de ales, iar libertatea sa este drastic limitată de proprii „camarazi” care nu-i dau pace, ci doar război.

De cum au auzit că premierul a semnat un acord de coabitare cu președintele pe care acesta l-a prezentat liderilor UE ca garanție anticriză, uslașii au luat foc fără să mai țină seama că acordul i-era necesar dlui Ponta pentru a se reabilita la Bruxelles după puciul din vară. Acuzat de trădare de farfurizii săi, dl. Pontadoi a fost nevoit să dea explicații la ghiță tv: „am vorbit și înainte cu liderii UE și i-am asigurat că nu va mai fi criză politică. Dar ce trebuia să fac? Să dau foc la palatul Cotroceni? Să-mi pun cagula pe față și să atac sediul UE? Dacă e ceva important pentru țară am să semnez și alte documente, eu sunt premierul României, nu fac numai ce-mi place mie”.

Dl. Ponta are dreptate numai că, liniștit din partea opoziției dezarmante, s-ar putea să fie hărțuit de proprii talibani. Aceștia se agită însă degeaba. În România o hârtie semnată nu înseamnă nimic. Poate fi ruptă oricând, cum s-a mai întâmplat – iar dl. Ponta să le spună dlor Barroso și Schultz că dictatorul Băsescu l-a șantajat și l-a pus să semnee angajamentul sau că nici nu l-a scris el, ci e un simplu plagiat.

Tia Șerbănescu

Un gând despre “Tia Șerbănescu: Prima zi

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.