Tia Șerbănescu: Relicve

Print Friendly, PDF & Email

[…]

Prezent la un târg agricol, dl. Ponta a declarat că-și dorește reducerea TVA la alimentele de bază (9%) și un buget pe sănătate care să asigure bani pe tot anul. Socoteala din târg nu se prea potrivește cu cea de-acasă: la sănătate banii dispar nu din lipsă de alocare ci din incompetență și corupție iar scăderea TVA la alimente e greu de susținut dintr-o creștere economică de 1% cât e acum. Așa încât singura predictibilitate ar fi că USL (57%) vine la putere cu o „majoritate tiranică“ de prost augur.

După lansarea de pomină a candidaților săi pe stadionul național, USL a trecut și la cele pe ramură – astfel că la sectorul 3 a participat și dl. Iliesc,u iar primarul Robert Negoiță a oferit o masă caldă participanților după ce a mărit taxa de salubritate cu 60% ca să aibă și Prigoană un câștig după ce s-a prefăcut că-l conncurează pe Oprescu.

La primăria liberalului Chiliman, lansarea a fost mai puțin festivistă. Dl. Chiliman le-a atras atenția colegilor să înceteze atacurile („relicve ale războiului rece“) la adresa lui Barroso, Merkel și ambasadorului SUA și să aibă grijă să nu-l înlocuiască pe dl. Băsescu „cu cineva mai slab pregătit decât el, mai rău decât el, fără caracter și fără bun simț“. Deși aluzia îl viza clar pe dl. Antonescu, temerea dlui Chiliman e valabilă pentru toți prezidențiabilii.

Ca dovadă, MRU i-a urat dlui Băsescu (la aniversare) la mulți ani cu jumătate de gură și un sfat de bun simț: „Îi urez sănătate ca oricărui om care împlinește o vârstă“. Acel „orice om“ l-a numit șef la SIE și premier. Exact așa s-au exprimat și useliștii – cu excepția lui Ludovic Orban care a preferat grosolănia: „chiar n-am ce să-i transmit, să-l felicite cei pe care i-a promovat, Flutur, Udrea, Anastase“. Mă rog, printre cei promovați se numără și dl. Tăriceanu (premier) și dl. Orban (ministru).

Dintre cei citați, dna Udrea s-a felicitat pe sine: „văd că USL îmi recunoaște meritele“. Ce-i drept, dl. Ponta i-e recunoscător: „de câte ori declară dna Udrea ceva, USL crește în sondaje“. Aș! USL crește în sondaje de câte ori face dl. Ponta o greșeală – respectând lozinca PCR: din greșeală în greșeală spre victoria finală.

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.