Tia Șerbănescu: Resemnarea

Print Friendly, PDF & Email

Ne-am pricopsit. Îl avem premier tot pe Victor Ponta. Vox populi, vox dei. Așa că simultanul de la Cotroceni unde președintele a invitat toate partidele parlametare – pesemne ca să nu fie singur cu fatalitatea – n-a făcut decât să consemneze rezultatul alegerilor.

Resemnat, dl. Băsescu l-a desemnat pe cel pe care nu și-ar fi dorit să-l mai numească vreodată și care a demonstrat – în șapte luni cât alții în doi ani – că poate conduce țara cu brio spre recesiune și crize politice. Urmarea se știe: la anul, când nu vor mai avea ce pune pe masă, alde Ponta, Voiculescu, Antonescu și Dragnea îl vor suspenda iar pe dl. Băsescu. E știut: dacă n-ai pâine, dai sânge. Dl. Băsescu știe prea bine ce-l așteaptă, doar e pățit cu cei din USL: l-a numit premier pe dl. Tăriceanu și acesta l-a suspendat, l-a numit pe Ponta și acesta l-a suspendat. La USL coabitarea durează până-și vede interesul după care-și face de cap.

Dl. Antonescu nici nu s-a mai dus la Cotroceni (după ce s-a asigurat că Ponta e desemnat) ofensat că a fost invitat cu toate partidele „ca la colhoz”, fără respect „pentru identitatea” fiecăruia. Curios! Adică nu i-a fost teamă că-și pierde identitatea în colhozul USL (lângă PSD, PC, UNPR, Verzi), dar se temea că și-o pierde într-o oră la Cotroceni lângă partidele cu care oricum coexistă în Parlament? Așa de nesigură este identitatea sa? Adevărul e însă că ora 10 dim era total neconvenabilă pentru Crin căruia îi strica somnul de frumusețe.

Dl. Ponta n-a avut încotro: a fost adus cu mandat la Cotroceni așa că acum premierul purcede la creșterea economică a guvernului cu vreo șase ministere în plus. Unul dintre ele este Ministerul Bugetului. Cum n-avem buget, ministerul ține loc de. Vom avea și un Minister al Marilor Proiecte. Asta chiar sună romantic, deși Ministerul Marilor Speranțe se vindea mai bine. Credea lumea că-i un film. Vom fi și Ministerul Irigațiilor – lângă care așteptăm Ministerul Ploilor și al stropitoarelor. O noutate va fi Ministerul Controlului – care ar putea fi completat de Ministerul Atenției. Iată câte daruri noi de la Pontadoi.

[…]

PDL a acceptat însă numirea pisicuțului Ponta fără să zică nici pâs iar consultările pentru desemnare au durat 20 de minute: toți au pontat la fel.

Ninge. Habemus apam!

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.