Tia Șerbănescu: Ținte

Print Friendly, PDF & Email

Ăsta, da, guvern! Mare cât o zi de post: au în dânsul zeci de nume adăpost. Mai exact, 27 de miniștri – model plagiat de dl. Ponta după Comisia Europeană care are 27 de state. Corespunzător, și noi avem 27 de sate izolate în nămeți la Botoșani. Dl. Ponta chiar s-a enervat când o ziaristă l-a întrebat când se apucă guvernul și de deszăpezire: „Dar chiar mă simt jignit, cum adică când ne apucăm, oamenii muncesc de zece zile la deszăpezire, dl. Dușa n-a dormit de trei zile, chiar m-ați supărat”. Așa că a schimbat subiectul, iar seara s-a dus ca de obicei la tv unde are „cântări” (cum zic maneliștii) seară de seară. Așa am aflat că deși guvernul s-a mărit cât pentru 27 de țări, mult peste SUA (12 ministere) sau Germania (15 ministere), „nu se fac angajări în plus nici cu un om și nici cheltuieli în plus, nici cu un leu”.

Ăsta e cel mai sec banc al premierului. Cei șase miniștri în plus și cei trei vicepremieri lucrează fără leafă? Fără secretare, șoferi, consilieri? Își împart lefurile pe din două, cum au făcut cu ministerele – sau sunt plătiți de cei care i-au impus în guvern? Ori se descurcă exclusiv cu șpaga și comisioanele căci leafa e fudulie. Deocamdată, cel care a anunțat că-și va suporta singur cheltuielile și-și va dona leafa este liberalul Gigi Becali care și-a pus o dorință: „vreau să fiu numărul unu ca deputat”. Adică portar. Ca la Steaua. Becali are și o țintă în cap: „ținta mea e Antonescu președinte și eu președintele PNL, eu să fac guverne”. Păi, cam așa și arată guvernul, ca făcut de Gigi: fundaș central Oprea, extremă stângă Șova, pe dreapta Stroe, mijlocaș Fenechiu, vârf de atac Dragnea, golgeter Daniel Constantin, gheata de aur Chițoiu.

[…]

Altfel, noul guvern are câteva surprize dar niciuna plăcută. La Sănătate, spre exemplu, în locul dlui Arafat vine Eugen Nicolăescu, un veteran al exportului de arme – de pe vremea lui Ceașcă și până acum câțiva ani. E un fel de răspuns la întrebarea revoluției: 21-22, cine trage-n noi? Guvernul Pontadoi. Și nu doar 21-22, ci vreo 27-28 – în fiecare lună, în fiecare zi. Păzea!

Tia Șerbănescu

Un gând despre “Tia Șerbănescu: Ținte

  1. Nicolaescu? Iar? Situatii, situatii, situatii – iar cresc muntii de hartii inutile. Iar scriu doctorii ca nebunii rapoarte, rapoarte, rapoarte. Iar bat bolnavii cincizeci de drumuri pentru o pastila pe care o iau de zeci de ani. Sanatate!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.