Tia Șerbănescu: Toamnă

Print Friendly, PDF & Email

S-a dus și vara asta. Pe litoral, sfârșitul anotimpului a fost sărbătorit cu un carnaval monstru în care primarul Mazăre ieșea din sarcofag – ca mumie a faronului Ramses al II-lea. Cum altfel să ieși din sarcofag? Carul alegoric era populat de cele 14 neveste ale lui Ramses despre care Mazăre a declarat că „fac parte din viața mea personală”. Cât o fi costat kitschul ăsta? Și din ce bani se plătesc toate carnavalurile în care Mazăre își satisface boala personalității multiple?

TiaSerbanescuȘi dl.Ponta a terminat sezonul în teleguță alegorică: a reușit recesiunea, ordonanța care suspendă legea primarilor și pierderea (calculată) a portofoliului de comisar european pentru agricultură. Dar nu-i pasă! „PSD îmi dă 40% din start, restul de 10% depinde de mine” a zis Ponta. Fals! I-l dă guvernul! Care împarte daruri: 6 mil. lei pentru mănăstiri, 7 mil. lei pentru primării (în cadrul Ordonanței lăsați primarii să vină la mine), amnistii fiscale, microbuze școlare, ajutoare pentru săraci. O, pașă cât de darnic ești! Și ce războinic!

Picând testul Ucraina (ca toți ceilalți prezidențiabili), Ponta a preferat să lupte tot cu dl. Băsescu: există o poziție unitară a UE de sprijin pentru Ucraina dar ideea unei intervenții militare a României, a NATO, „trebuie privită cu multă precauție” în ciuda unor declarații de la București. Individul ăsta ne bagă în război fără să știm. E zombi? Unde a auzit el de intervenție militară a României și a Nato în Ucraina? Dl. Băsescu a cerut UE să ofere echipament militar Ucrainei pentru ca aceasta „să nu fie măcelărită” de separatiștii ruși înarmați de Rusia. Dar Ponta nu se poate stăpâni să nu mintă nici la război: la război ca la gunoi.

Dl. Iohannis a anunțat însă că PNL-PDL vor depune moțiune de cenzură contra OUG cu migrația primarilor despre care dl. Blaga a zis că are și o parte bună: „se despart bărbații de curve”. Imposibilică! E ca și cum s-ar despărți de ei înșiși.

[…]

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.