Tia Șerbănescu: Vipie

Print Friendly, PDF & Email

TiaSerbanescuCaniculă mare, monșer. Singurii care suportă bine temperaturile ridicate sunt politicienii care sunt înfierbântați din oficiu. În Capitală unde aerul condiționat nu funcționează de mult micile ecrane s-au încins: aici se dau marile bătălii de fiecare zi. Premierul Ponta, spre exemplu, e atât de obsedat că nu scapă de „regimul Băsescu” încât îl vede peste tot. „Discursul lui Iohannis pare scris de Băsescu sau de oamenii lui” a declarat premierul care, obișnuit să semneze ce-au scris alții, îl consideră pe dl. Iohannis băsist fiindcă susține independența Justiției și statul de drept. Normal. Ce-ar fi trebuit să spună Iohannis ca să-i pară original dlui Ponta? Să înjure DNA? Să-i amenințe pe procurori cu pușcăria? Să anunțe grațierea infractorilor? Atunci discursul ar fi părut scris de Ponta și dictat de D.D. din tomberonul său de fildeș.

Din pricina căldurii excesive candidații expiră repede. Ruxandra Dragomir, domnișoara de onoare a dnei Udrea, a constatat că „notorietatea” candidatului PMP Cr. Diaconescu e slabă și că nu reușesc să-i adune semnături – despre care Elena Băsescu susține că sunt „interzise” de dna Udrea pentru a-i lua locul. Dna Udrea a confirmat: „PMP va avea de ales între mine și Diaconescu” după „o discuție cu președintele”. Ghici, cine e aleasa? Dna Udrea are, într-adevăr mai multă notorietate (dar nu neapărat pozitivă) și o țintă declarată: „candidatul nostru trebuie să atragă electoratul băsist”. Numai că electoratul băsist, noaptea vesel, ziua trist, nu e cu totul de partea dnei Udrea. Mulți băsiști s-au îndepărtat de dl. Băsescu din cauza udrismului său. Acum și EBA dă semne de nemulțumire.

Vorba lui Tolstoi, fiecare familie e nefericită în felul ei: în PSD purtătorul de cuvânt Dan Șova e urmărit penal pentru contractele de avocatura de la Rovinari și Turceni unde ar fi creat un prejudiciu de 70 mil. lei primind în schimb „onorarii de succes” pentru că a lucrat 27 de ore pe zi – stârnind invidia celor pentru care ziua are numai 24 de ore. Să nu se uite că dl. Șova era mai tânăr pe vremea aia.

[…]

Tia Șerbănescu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.