Traian Ungureanu: Irealpolitik

Print Friendly, PDF & Email

Care e cel mai uşor lucru din lume? Din păcate, două răspunsuri proaspete aleargă după noi şi amândouă descriu o Europă antemortem. Primul spune că, de cînd Sfîntul Scaun e ocupat de un militant liberal, cel mai lesne lucru pe lume e să fii mai catolic decît Papa. Al doilea vine spre noi într-o germană fără şir şi spune că nimic nu e mai simplu şi mai vrednic de laudă decît să distrugi Europa în numele Uniunii Europene.

tru.jpgDar, pentru asta, Uniunea Europeană trebuie, mai întîi, transformată într-un protectorat german.

E exact ce face sub ochii noştri Cancelarul Merkel, în noua ei calitate de Regent al Europei. Acolo unde, odinioară, domnea sobru şi reţinut aşa numita realpolitik, s-a instalat o transă mecanică, un somnambulism prinicpial care produce mutări consecvente şi catastrofale. Sîntem în plin irealpolitik. Nu vom găsi ieşirea decît odată cu stingerea Europei şi izbăvirea culpei istorice care dictează Germaniei mania sectarismului umanitar. Din păcate, una o presupune pe cealaltă.

Primul pas a fost pacificarea Ucrainei. Cancelarul Merkel a vegheat inflexibil la reeducarea Preşedintelui Petro Poroşenko. De cealaltă parte a mesei, Vladimir Putin a primit o Ucraină la cheie, cu Moldova supliment la breloc. Pînă aici e vorba de arătura pe suprafeţe mari, cu brazdă adîncă, vizibilă din satelit.

Ce nu se ştie e că guvernul german lucrează în culise cu bisturiu mic şi precis asupra Poloniei. Cancelarul german a interzis Poloniei să accepte baze NATO permanente pe propriul teritoriu. Rusia nu trebuie provocată! După socoteala germană, aceiaşi polonezi care n-au dreptul la baze permanente NATO au tot dreptul la cote permanente de refugiaţi. Merkel a primit răspunsul polonez în cursul nopţii trecute. Alegerile de duminică au explodat în faţa ipocriziei  euro-germane. Alegători exasperaţi s-au scuturat de noua dogmă şi au dat o majoritate zdrobitoare unui guvern de dreapta, total neinteresat să servească drept calmant pentru Putin la cererea Germaniei. Reacţia nu va întîrzia. Putem conta de pe acum pe agerimea cu care înţelepţii de la Berlin şi Bruxelles vor descoperi radicali, anti-europeni şi protofascişti la Varşovia. O vorbă israelită în peri multiplu de doi  spune că Germania nu îi va ierta niciodată pe evrei pentru Auschwitz. Cine nu înţelege cum vine asta, are la dispoziţie varianta nouă: Occidentul nu va ierta niciodată Estul pentru lepădarea de comunism.

Seria neagră a doamnei Merkel a continuat cu naufragiul de la Istanbul. Primită cu un kitsch otoman deplin, Angela Merkel a pansat paranoia neobosită a lui Recep Erdogan – după Putin, al doilea binefăcător de care Europa se agaţă cu tot cu buget şi viitor, la sugestia Germaniei. Bilanţul e cea mai fidelă traducere a neasemuitului cuvînt german kaputt. Trei miliarde de euro, plus abolirea vizelor de călătorie, plus netezirea căilor de admitere în UE. Şi cu asta, o nouă fisură europeană e gata. Majoritatea statelor vestice privesc îngrozite, ştiind că nesăbuinţa de la Istanbul e un izvor de aberaţii. UE ar urma să aibă frontiere cu Iran, Iraq şi Siria. Zeci de milioane de turci ar frînge în cîteva luni demografia şi, acolo unde n-a fost deja inculpată, religia Europei. Niciun guvern nu poate supravieţui sub această cascadă mai mult de un ciclu electoral. Dar umilinţa supremă a venit din prestarea de servicii. Erdogan a cerut, iar Merkel a încuviinţat să apară la Istanbul pe post de agent electoral. Erdogan are alegeri peste o săptămînă. Victoria e vitală. Dacă va cîştiga, Erdogan va schimba Constituţia şi se va proclama satrap de drept. Cu ajutorul marii conştiinţe democratice a Europei Unite, cancelar Merkel. Aferim!

Ultima idee germană împrumutată de Uniunea Europeană e micul summit convocat la Bruxelles de Jean-Claude Juncker, după o şoaptă, pe firul scurt, a doamnei Merkel. Şefii rebelilor, repetenţilor şi reacţionarilor din Est au fost convocaţi la Centru pentru cursuri rapide de perfecţionare morală. Totul pentru că Angela Merkel e asediată, acasă, de sondaje şi de propriul partid. În consecinţă, noua dispoziţie a Cancelarului german a fost mascată în documentul pe care liderii estici vor fi invitaţi să îl înghită în tăcere la Bruxelles. Conţinutul: la dorinţa doamnei Merkel, statele estice trebuie să-i ţină prin preajmă, de la Zagreb la Giurgiu, pe migranţii invitaţi de doamna Merkel în Germania! Important e ca Preşedintele Johannis să nu frămînte cuşma în mîini, să-i lămurească pe interlocutori că nu s-a prezentat la Bruxelles în spielhosen şi să păstreze România pe poziţia cunsocută: nu acceptăm tubaje cu migranţi. Fie tubul cît de lung şi mătăsos.

Cine crede că summit-ul de la Bruxelles va epuiza acquis-ul de perversitate europeană nu înţelege ce pot, odată logodite, setea germană de absolut şi perfidia birocratică franco-luxemburgheză. Germania vrea să transforme alocările de refugiaţi în destin. Planuri bine camuflate la Bruxelles pregătesc un sistemm de cote obligatorii şi permanente pentru  preluarea a încă 200.000 de refuigaţi.

Dacă va fi aşa, Europa va ceda din toate încheieturile. Doar Germania se va simţi înălţată şi confirmată în vocaţia de părinte etic al Europei. După formula: piară lumea, dacă asta mă face mai bun.

sursa: adevarul.ro

 

7 gânduri despre “Traian Ungureanu: Irealpolitik

 1. Vrem o ȚARA ca afara !!! Musulmanii sa fie ca la Paris și Kebabul ca la Berlin !! Eu sunt de dreapta și nu ACCEPT altceva………

 2. Le zice bine TRU. Dar unde nu trebuie. Cateva figuri cel putin decente, gen TRU, Plesu, Manolescu, Alex Stefanescu risca sa dea o falsa impresie de impartialitate polticii editoriale a Adevarului(tupeist nume), care se vrea un varf de lance al progresismului In Romania. Acolo se arde in figuri militant ateiste la greu(la concurenta cu ratatii de la Gandul, din fericire pe duca, ziarul nu pseudo-jurnalistii, adica), se serveste marxisto-feminism, alde gay-rights, educatie sexuala in scoli de urgenta, se stiu marotele. Si, fireste e certat poporul roman ca e retrograd. A se boicota.

 3. Articol halucinant de distorsionat! Nu ma mira ca cu asa lideri de opinie suntem condamnati la ignoranta si marginalitate in Europa. Citind ce scrieti – opinii furioase si absolut gresite, conspiratii, sincope logice, toate impanate cu cuvinte alese si idei nedigerate – imi dau seama ca ne meritam locul de ignoranti si privinciali in Europa.

 4. Daca e un „articol halucinant de distorsionat” (?), ce ar fi sa ne explici mai bine cum sta treaba? Te pomenesti ca Merkel nu i-a invitat pe aliens in interiorul Europei, Franta si Germania au aparat legile europene si Uniunea Europeana refuza sa aplice un mecanism de redistribuire a „refugiatilor” pana la consolidarea granitelor federatiei. :mrgreen:

 5. Inca odată, TRU la superlativ !
  „O vorbă israelită în peri multiplu de doi spune că Germania nu îi va ierta niciodată pe evrei pentru Auschwitz”. „După socoteala germană, aceiași polonezi care n-au dreptul la baze permanente NATO au tot dreptul la cote permanente de refugiați”. Sau, mai ales, observația asta : „Occidentul nu va ierta niciodată Estul pentru lepădarea de comunism”
  Din păcate, s-au si găsit deja detractorii de serviciu. Cei care se simt îndrituiți sa posteze mereu, primii, in capul mesei.. Ce mai contează ca orbirea pigmeilor politici care conduc actualmente Germania si UE e fără sfârșit!? Criminala de-a dreptul! Țapul ispășitor e musai cel care îndrăznește sa deranjeze digestia tihnita a .. stângii „progresiste”. Este, Ioana!?

 6. Ioana, ceea ce spui tu e retorica goala. Poti lua orice articol, cu orice continut, cu orice mod de argumentare si sa ii aplici comentariul tau. Va fi la fel de (ne)potrivit. Un text lipsit de idei e la fel de oportun in orice context. Zero poate fi introdus in orice operatie. Teatrala si neconvingoarea ta indignare respira din plin morala fada alimentata de dogma PC.

  Imi pot da seama cat de bine te simti in pielea ta de cosmopolita: patetic generoasa, corecta politic, idealist autista. Din pacate, provinicialul esti tu. Proivincialul e cel care are insomnii din cauza grijii de a se conforma viziunii mainstream, care se pliaza ca o molusca conformista pe relieful anodin al versiunii oficiale. Ai grija sa nu fi ramas in offside. Sa nu capeti cumva vreun tic de la privitul peste umar spre pontifii moralitatii europene.

  Daca ai avea curajul macar o secunda sa te desprinzi din capcana hipnotica in care iti este prinsa gandirea, ai putea vedea ca sunt numerosi europeni, provinciali de aia estici care iti put si cu care , Doamne fereste, sa fii identificata, dar si numerosi occidentali care nu psalmodiaza refrenul „Kumbaya my lord” intonat de vuvuzelele de Berlin si Bruxelles. Oriana Fallaci era o provinciala, Houellebecq e provincial, Pascal Bruckner e provincial si lista de „provinciali” de astia poate continua.

  Bine ca esti tu madama mare de metropola!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.