Trăiască lupta pentru Pace ! van Rompuy mai scoate 1mld € suplimentar “pentru Africa”

Print Friendly, PDF & Email

Ca să nu vină „cu mâna goală” la Summitul UE-Africa de la Tripoli (Libia), „preşedintele” Herman van Rompuy anunţă că UE va oferi 1 miliard de euro Africii, „pentru pace”.

La Summit era aşteptat să apară şi dictatorul din Sudan, Bashir, împotriva căruia Tribunalul Penal Internaţional a emis un mandat de arestare internaţional pentru genocid, dar Sudanul a anunţat că va boicota Summitul, probabil fiindcă unele state UE ar fi făcut-o, dacă acesta ar fi participat.

Recent, un grup de 79 de ţări din zona Africa, Caraibe şi Pacific (ACP) au semnat o declaraţie unilaterală „cu privire la coexistenţa paşnică a religiilor şi importanţa acordată fenomenului homosexualităţii”, în urma revizuirii Acordului de la Cotonou (care reglementează relaţiile comerciale şi politice între ACP şi UE).

În ciuda insistenţelor UE, statele ACP au refuzat să includă orientarea sexuală în lista de motive pentru care discriminarea ar trebui să fie interzisă.

pentru linkuri si video mergeti la Riddick

2 gânduri despre “Trăiască lupta pentru Pace ! van Rompuy mai scoate 1mld € suplimentar “pentru Africa”

  1. Doar un miliard? Interesanta este abordarea tarilor ACP fata de anumite orientari „europene” si au cerut ca tarile EU sa se:

    “refrain from any attempts to impose its values which are not freely shared”,

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.