Turcia, finanțatorul viitoarei mega-moschei din București, cumpără petrol de la Statul Islamic

  Print Friendly, PDF & Email

  Moshe Yaalon a criticat Turcia, „un stat membru NATO”, pentru cooperarea cu teroriştii sunniţi, scrie digi24.

  „Dacă toate ţările care văd grupul terorist Stat Islamic ca inamic ar colabora militar şi economic, operaţiunile ar fi încununate rapid de succes”, a declarat Moshe Yaalon, potrivit Mediafax.

  „Dar nu pot să nu mă întreb: Turcia cumpără petrol de la grupul terorist Stat Islamic, permite tranzitul islamiştilor spre teritorii controlate de această organizaţie; şi, totuşi, este membră NATO. Care este politica lor şi care le sunt priorităţile? Sunt diferite de cele ale altor ţări?, se întreabă Moshe Yaalon, ministrul Apărării al Israelului şi vicepreşedinte al partidului de dreapta Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu.

  „Există oameni care cred că teroriştii mişcării palestiniene Fatah sunt mai moderaţi decât cei din cadrul Hamas şi că cei de la Hamas sunt mai moderaţi decât cei din reţeaua Al-Qaida; şi că Al-Qaida ar fi mai moderată decât grupul terorist Stat Islamic; după acest principiu, îţi poţi alege teroristul mai moderat care să te omoare… Israelul luptă împotriva tututor teroriştilor, urmărind cu atenţie ce se întâmplă între reţeaua Stat Islamic şi Hamas în regiunea egipteană Sinai”, a mai spus Yaalon.

  Amintim că Turcia este pregătită să finanțeze construcția celei mai mari moschei din Europa, la București, conform unei înțelegeri cu Victor Ponta.

  Citiți și:

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.