Ucraina și Canada au semnat o declarație privind cooperarea militară

Print Friendly, PDF & Email

porosenko CanadaMinisterele de Apărare  din Ucraina si Canada au semnato declarație privind cooperarea în scopul protejariiintegritatii teritoriale a Ucrainei, potrivit Ukrinform.

„Canada și Ucraina au convenit să continue cooperarea în vederea consolidarii guvernului ucrainean și a forțelor armatepentru a proteja integritatea teritorială a Ucrainei și a poporului său, precum și pentru susținerea și dezvoltarea instituțiilor publice care sunt responsabile pentru bunăstarea societății ucrainene„, – se arata în document.

În declarație se mai afirmă că partile vor continua să lucreze împreună pentru a găsi modalități de dezvoltare în continuare a cooperarii între cele doua țări, în special în domeniul consolidării apărării naționale, prin sprijinirea formării poliției militare dar si sprijin medical și transfer de echipamente de protectie.

Documentul subliniază că „Rusia a încălcat în mod deschis integritatea teritorială a Ucrainei și continuă să amenințe și să destabilizeze guvernul ales în mod democratic al Ucrainei„.

Declaratia a fost semnata de ministrul Apărării din Ucraina Stepan Poltorak și ministrul Apărării Naționale din Canada RobertNicholson.

Oleg Cojocaru | paginaderusia.ro

2 gânduri despre “Ucraina și Canada au semnat o declarație privind cooperarea militară

  1. Da, in ultimul timp Canada a cam facut ce-ar fi trebuit sa faca America. In problema Israel-Palestina, ISIS si in problema Ucrainei. Cit se mai poate, ca Justin Trudeau cu liberalii lui cistiga teren. Nu ca are principii bune, nu! Pt. ca „arata bine” 🙂

    Obama n-are timp. E ocupat cu golf, political correctness si cu implementarea marxismului „in tot si in toate”.

  2. Stephen Harper e un dur in politica externa. Macar a mai ramas un barbat in America de Nord! Asteptam sa vina unul si la Casa Alba, dar cu atatia fraieri in Partidul Republican, parca vad inca un democrat presedinte al SUA. Si cand te gandesti ca mai avem de asteptat inca doi cu Obama… Vor fi doi ani deosebit de lungi.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.