UE cheltuieşte milioane de euro pentru promovarea cauzelor de stânga în SUA

  3

  Uniunea Europeană cheltuieşte circa 22 de milioane de euro din bugetul pentru drepturile omului pentru a promova în rândul americanilor cauzele de stânga, scrie Daily Mail.
  Fondul UE pentru drepturile omului are ca scop promovarea valorilor occidentale în statele emergente. Un raport realizat de Heritage Foundation, un think-tank de centru-dreapta din Washington, arată că cel puţin 19 milioane de euro au fost folosite pentru a promova în SUA cauzele favorite ale eurocraţilor.
  Printre cauzele promovate se numără abolirea pedepsei cu moartea, discuţiile privind schimbările climatice, energia verde şi Curtea Penală Internaţional – toate subiecte controversate în SUA, scrie Daily Mail.
  Studiul mai arată că alte 4,5 milioane de euro au fost folosite în promovarea UE în SUA, incluzând fonduri pentru publicitate.
  Peste 3,4 milioane de euro au fost direcţionate spre universităţi americane pentru a promova beneficiile integrării europene, iar alte 3,4 milioane de euro spre think-tank-uri care vor să studieze afacerile europene.
  Propriile bilanţuri ale Comisiei Europene arată că milioane de euro au fost plătite unor formatori individuali de opinie din SUA, ale căror nume nu au fost dezvăluite.
  “Este imposibil de justificat cheltuirea bugetelor UE pentru drepturile omului într-una din cele mai libere ţări din lume”, a spus unul dintre autorii studiului, britanica Sally McNamara.
  “UE n-are niciun mandat de a se implica în dezbaterile sensibile din puncte de vedere politic din SUA”, a afirmat şi Stephen Booth, director de cercetare al think-tank-ului Open Europe.


  cititi si http://www.corectnews.com/politics/international/ue-da-anual-22-mil-euro-pentru-i-invata-drepturile-omului-pe-americani
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1393765/EU-spends-20m-year-promoting-left-wing-causes-U-S.html#ixzz1OEtNv8r5

  Print Friendly, PDF & Email

  3 COMENTARII

  1. EU este forma scurta pentru EURSS, pentru ca pe lume „nimic nu se schmba, totul se transforma” si daca credeti ca este chiar o gluma, va inselati…..

  2. Din pacate, majoritatea romanilor continua sa idolizeze UE. ei nici macar nu stiu ca totul este o structura socialista, traiesc cu iluzia ca au intrat intr-un club capitalist. 🙂

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here