Un partid controlat de Rusia din Moldova revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei

Print Friendly, PDF & Email

Membrii partidului Patriotii Moldovei revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei, despre care spun ca au apartinut Moldovei Mari – Principatul Moldovei.

Acestia au lansat saptamana trecuta o declaratie intitulata „despre restitutirea teritoriului legal al Republicii Moldova„, postata in limba rusa pe site-ul Patriot.md.

Prin aceasta declaratie se „condamna puternic” actiunile actualului guvern al Republicii Moldova, aratand ca puterea de la Chisinau este responsabila pentru „toate consecintele dezastruoase” care sunt posibile din cauza unor politici care sunt numite antinationale, antistatale si iresponsabile.

Patriotii Moldovei acuza Romania de genocid

Reprezentantii partidului fac referie si la semnarea Acordului de Asociere al R. Moldova cu Uniunea Europeana, in context aducand in atentia autoritatilor de la Chisinau, organizatiilor internationale pentru respectarea drepturilor omului si guvernelor straine sa urmareasca respectarea legilor si normelor internationale.

Partidul Patriotii Moldovei mai transmite, bazandu-se pe mai multe conventii si reglementari internationale din ultimii 65 de ani, ca Moldova are dreptul la revendicari legale privind teritoriile detinute anterior, despre care se arata ca au fost „cedate pe nedrept” Romaniei si Ucrainei.

Membrii partidului arata ca aduc aceasta chestiune in discutie intr-o perioada in care cele doua tari vecine au devenit „state neprietenoase” in relatia cu interesele si drepturile majoritatii populatiei din Republica Moldova.

Deputat gagauz: Avem oameni tineri, care stiu sa tina arma in maini, vom muri pe pamantul nostru

Nu in ultimul rand, reprezentantii Patriotilor Moldovei atentioneaza ca, daca declaratia nu este luata in considerare de actualul guvern de la Chisinau si daca nu se iau masuri pentru restituirile pretinse ale respectivelor teritorii, acest lucru ar insemna ca Guvernul nu actioneaza in interesul statului moldovean si al poporului sau.

________________________________________________________________________

ILD a scris despre proiectul „Moldova Mare” in octombrie 2013. Despre cum au fost puse bazele acestei nebunii orchestrate de Rusia puteti citi aici: 

Implicarea Rusiei în protestele de la Pungești (2). Proiectul “Moldova Mare”

Ivan Muntean, apărătorul Moldovei "ortodoxe" de imperialiștii valahi, participă la un marș comunist în Chișinău.

6 gânduri despre “Un partid controlat de Rusia din Moldova revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei

  1. Cred ca un alt pion al Moscovei e activat si la noi:
    http://www.hotnews.ro/stiri-po.....uptiei.htm

    Daca la noi e mai dificil sa lucrezi cu omuleti verzi in lipsa unei minoritati rusesti, poate ca Rusia se va baza pe niste infierbantati oameni rosu-alb-verzi. Dar cineva trebuie sa lupte demonstrativ cu ei, cineva trebuie sa intretina atmosfera. Aici intre in rol Bogdan Diaconu, editorialist la Vocea Rusiei si mare patrihot.

  2. Exista deosebiri intre „patriotii” lor care revendica Moldova din dreapta Prutului, si „patriotii” nostri care revendica Moldova din stanga Prutului???

  3. Identitatea romaneasca e slaba in R.Moldova din motive istorice.Nu doar minoritatea ‘rusofona’ , ce are un interes evident, sustine acesta propaganda ci si destui moldoveni neaosi.
    A aparut si in Ardeal ceva echivalent -‘ardelenismul’- cu Sabin Gherman drept guru si cu sustinere mediatica din partea trustului de presa a lui Arpad Paszkany.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.