Valeriu Munteanu: George Simion era oripilat de metodele staliniste la care au recurs autoritățile noastre

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul liberal de la Chișinău Valeriu Munteanu și-a manifestat dezaprobarea față de interdicția pe care SIS a emis-o pe numele liderului unionist George Simion.

„Am vorbit la telefon în această seară cu George Simion, în timp ce SIS realiza procedurile de expulzare a acestuia din Republica Moldova, era oripilat de metodele staliniste la care au recurs autoritățile noastre”, a comentat liberalul.

Munteanu este de părere că în spatele acestei decizii stau comuniștii, aduși la guvernare pe ușa din spate.

„Sunt absolut sigur că această operațiune a SIS are girul decidenților politici de la Chișinău, mai exact acesta este parte din prețul pe care îl plătește PLDM și PD pentru prezența lui Voronin la guvernare. Lupta continuă”, spune Valeriu Munteanu.

Liderul mișcării unioniste, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova pentru a determina zecile de mii de oameni care și-au anunțat participarea la manifestația din 16 mai, organizată de Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei, să nu mai iasă în stradă. 

Liderul Acțiunii 2012, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova pentru rațiuni de securitate națională, potrivit documentului pe care l-a primit în vamă.

Simion a primit interdicție pentru că ar fi a organizat acţiuni îndreptate împotriva ordinii constituţionale a Republicii Moldova. Informaţia a fost confirmată de ministrul de Interne, Oleg Balan.

George Simion a declarat că autorităţile de la Chişinău nu sunt în drept să-l expulzeze din ţară pentru că nu a comis nicio ilegalitate.

Ambasada României la Chișinău cere informații autorităților din Republica Moldova pentru „reținerea de către reprezentanții Biroului Migrație și Azil al Republicii Moldova” a liderului Acțiunii 2012, George Simion, a precizat MAE de la București.

Bucureștenii protestează mâine, la orele 17.00, în fața Ambasadei Republicii Moldova din Aleea Alexandru 40, față de expulzarea liderului Acțiunii 2012, George Simion.

Simion a declarat că a fost reținut acum aproape o oră în fața Liceului„ Gheorghe Asachi”, unde urma să se întâlnescă cu cadrele didactice.  El a fost invitat de colaboratorii SIS să-i însoțească la sediul instituției. Ulterior, a fost urcat în mașina cu care este dus spre graniță cu România.

George Simion a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani de la Serviciul de Informații și Securitate, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în Republica Moldova. Președintele Acțiunii 2012 a fost reținut la Chișinău de ofițerii SIS Vadim Popovici și Victor Frumusachi.

Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei organizează la Chișinău pe 16 mai o manifestație de amploare pentru a pune capăt corupției și sărăciei.

Un gând despre “Valeriu Munteanu: George Simion era oripilat de metodele staliniste la care au recurs autoritățile noastre

  1. Personal, am ceva rezerve relativ la Simion asta. Era inhaitat cu un bizar, unul Obrega, o combinatie ciudata de anarhism, progresism isteric si unionism de moftangeala. Sunt niste clipuri pe net, ceva cu „Academia Curajului” sau ceva de genul in care se iau de politie si jandarmerie pe te miri ce fleacuri, sanchi ii oprima sistemul.
    Atentie la cine si cum propaga ideea unionista, daca o anexeaza tot felul de ciudati sunt toate sansele sa o si compromita.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.