Vasile Ernu: Anticomuniștii ar trebui să dea bani comuniștilor care i-au făcut oameni. România este un proiect artificial.

  Print Friendly, PDF & Email

  Omega este agentia de presa a Partidului Comunist din Republica Moldova

  Proiectul ”România” este unul artificial, fiindcă ”nu există state naturale”, a declarat în cadrul emisiunii PRIMETIME, scriitorul, filosoful și comentatorul politic din România, Vasile Ernu, în replica jurnalistului Doru Dendiu, care susține că ”Republica Moldova este un stat artificial, creat în laboratoarele Kremlinului”.

  ”Dacă ne uităm cum s-a construit România, vedem foarte multă artificialitate. Proiectul ”România” este un proiect artificial. Asta nu înseamnă că este rău sau bun”, a specificat Ernu.

  […]

  Potrivit lui Vasile Ernu este evident că și ”Republica Moldova este un stat artificial, pentru că nu poate fi altfel”. ”Că este făcut în laboratoarele Kremlinului – aici intrăm într-un spațiu mai complicat și ar însemna să spunem că și Țările Baltice poate au fost în laboratoarele Kremlinului. Întreg procesul de dezmembrare a Uniunii Sovietice este un proces foarte complicat”, a subliniat Ernu.

  În opinia invitatului emisiunii, ”ceea ce știm în acest moment clar este că avem un stat, slab, cu multe probleme, dar el există”. ”Avem o populație care se identifică sau în mare parte, se identifică cu acest stat. Există o clasă politică și o clasă intelectuală, o clasă socială care încearcă să-și construiască un proiect al acestui stat”, a subliniat comentatorul politic din România.

  […]

  D-ul Ernu a declarat că Convenţia Democratică care a venit la putere în anul 1996 a fost cea mai dezastruoasă guvernare din România. Ea a acces la putere pe slogane anticomunişte, exact aşa ceva s-a întîmplat şi în RM. AIE a venit la putere pe aceleaşi slogane. Moldova fără comunişti, Moldova fără Voronin, şi mi se pare că această guvernare are să aibă calificativele Convenţiei Democratice de la Bucureşti. Folosind armele politice anticomuniste şi manipulînd societatea, aceste partide de fapt au drept scop preluarea schemelor de control asupra fluxurilor financiare ale statului, iar lupta “anticomunistă” este un fel de paravan pentru popor.
  […]
  Referindu-se la actualii ”anticomuniști” care în perioada sovietică și-au făcut o carieră de succes, comentatorul politic din România, a declarat că și în Moldova ”sunt puțin oameni cu principii”. ”În primul rând ar trebui să plătească niște bani pentru cei care i-au făcut oameni, pentru comuniștii care i-au educat, care le-au dat multe”, a specificat Vasile Ernu

  ***

  Vasile Ernu a fost in Republica Moldova pentru a participa la o intalnire cu un scriitor rus. Evenimentul e finanta de congresul comunitatilor rusesti din R. Moldova. Organizatia respectiva e condusa de Valeri Klimenko, agent GRU.


  detalii eveniment: Dialog ruso-român pe pământ basarabean. Zahar Prilepin şi Vasile Ernu la Chişinău

  vedeti si Sfîrșitul Revoluțiilor Portocalii și teama hipsterimii filoruse de “mantra neoliberală”

  P.S. Dubla lansare de carte l-a avut ca partener pe Zahar Prilepin, membru al Partidului Național Bolșevic înființat de Alexandr Dughin și Eduard Limoniv (aici și aici). Iată că cercul se închide, prin Vasile Ernu comunismul își dă mîna cu nazismul, Noua Stîngă îmbrățișează călduros Noua Dreaptă, totul sub aripa protectoare maicii Rusii. Pentru detalii despre Partidul National Bolsevic cititi Vasile Ernu, veriga lipsă dintre Ribbentrop și Molotov. Înfrățirea demențelor ideologice

  13 gânduri despre “Vasile Ernu: Anticomuniștii ar trebui să dea bani comuniștilor care i-au făcut oameni. România este un proiect artificial.

  1. Faza cu banii care trebuie platiti comunistilor e tare de tot. Am intalnit-o la mai multi. Cretinii astia chiar se cred stapani peste dealuri si vai, ca altfel nu-mi explic. Ei au impresia ca ne-au hranit, ca ne-au dat viata, curent electric, caldura gratuit samd. Cand de fapt este exact invers.

  2. Lider de opinie din România: Europa ca și construcție modernă este un produs al politicilor de stânga

   ”Drepturile fundamentale ale omului, cum ar fi dreptul la sănătate, dreptul la educație, dreptul la muncă – sunt politici de stânga. Europa ca și construct modern este un produs al politicilor de stânga”, a conchis Vasile Ernu.

   „liderul de opinie din romania” considera ca „dreptul la sănătate, dreptul la educație, dreptul la muncă” sunt toate drepturi fundamentale ale omului de care trebuie sa se ocupe statul.

   Ernu: ”Mă uimește că astăzi, chiar și în Moldova, când spui că ești de stânga, înseamnă că ești pro-rus.”

   Nu inseamna neaparat ca esti pro-rus, dar in cazul lui Vasile asta inseamna.

   Ce este o stângă politică sănătoasă? Vasile Ernu şi Victor Nichituşi, o discuţie ce merită atenţia noastră… (vox.publika.md)

   Victor Nichitus e jurnalistul de la Omega care i-a si luat interviul din articol. Victon Nichitus este „expertul selectat de telespectatori pentru a participa la emisiune” (bizar)

   …..D-ul Ernu a declarat că Convenţia Democratică care a venit la putere în anul 1996 a fost cea mai dezastruoasă guvernare din România. Ea a acces la putere pe slogane anticomunişte, exact aşa ceva s-a întîmplat şi în RM. AIE a venit la putere pe aceleaşi slogane. Moldova fără comunişti, Moldova fără Voronin, şi mi se pare că această guvernare are să aibă calificativele Convenţiei Democratice de la Bucureşti. Folosind armele politice anticomuniste şi manipulând societatea, aceste partide de fapt au drept scop preluarea schemelor de control asupra fluxurilor financiare ale statului, iar lupta “anticomunistă” este un fel de paravan pentru popor.

   de victor nichitus ne-am lasat si noi pacaliti acum câtiva ani http://inliniedreapta.net/scut.....nsnistria/

   tot interviul video http://new.livestream.com/acco.....ts/1012021

  3. inca una:

   Referindu-se la actualii ”anticomuniști” care în perioada sovietică și-au făcut o carieră de succes, comentatorul politic din România, a declarat că și în Moldova ”sunt puțin oameni cu principii”. ”În primul rând ar trebui să plătească niște bani pentru cei care i-au făcut oameni, pentru comuniștii care i-au educat, care le-au dat multe”, a specificat Vasile Ernu

   http://omg.md/ro/106241/

   mai multe aici https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#q=site:omg.md+vasile+ernu&hl=ro&prmd=imvnso&ei=k1l7ULnfB8yOswavyYGICA&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=2ae93ec6ae6454c6&bpcl=35277026&ion=1&biw=1454&bih=674

   Vasile e star la Omega.

  4. Ce făcătură penibilă este acest agent de influență Vasile Ernu ! Prin comparație cu intelectualii noștri „de elită” care ne zăpăcesc sub lozinca asumată pe față NICI AȘA NICI ALTMINTERI e de-a dreptul la genunchiul broaștei (inclusiv prea-vizibilele studii moscovite).

   Cît despre banii vărsați în punga comuniștilor și comunistoizilor, asta fac (facem) volens-nolens, de o viață, prin fiscul bolșevic al onor´ statul român (zis-a Lenin: „Vom zdrobi burghezia între pietrele de moară ale taxelor și inflației !” – se aude, Domnu´ Isărescu ?).

  5. „liderul de opinie si filosoful” Vasile Ernu:

   „europa s-a constituit ca un stat social, unde au fost implementate politicile de stânga. europa ca si construct modern, ceea ce am avut intre al doilea razboi mondial si anii 70 este un produs al politicilor de stânga, ce au fost demantelate ulterior de politicile neoliberale.

   filosoful si liderul de opinie ernu habar nu are ca adenauer nu e socialist, ba mai mult, in ziua de azi ar fi numit extremist de dreapta.

   „romania se comporta ca o colonie a FMI.”

   La un moment dat, vorbind despre cum e perceput comuniamul in Romania, vasile a dovedit inca odata ca ori habar nu are despre ce vorbeste, ori dezinformeaza cu interes, ori pentru el realitatea este ceva pur optional, un instrument cu care ne putem juca si pe care il putem modela asa cum vrem. cred ca e ceva intre ultimele 2:

   „Românii nu vor sa vorbeasca despre perioada comunista pentru ca ar trebui sa spuna de bine, si ar trebui sa vorbeasca de bine despre comunism.”

   Aproximativ 61% dintre români percep comunismul ca fiind o idee bună, în vreme ce 37% consideră instaurarea regimului comunist în România la sfârşitul celui de-al doilea război mondial drept un lucru pozitiv,

   Un sfert din populaţia României nu ştie dacă instaurarea comunismului a fost un lucru bun sau rău, iar 29% dintre cei chestionaţi nu ştiu că în România comunistă a existat represiune.
   http://www.ziuaveche.ro/actual.....35852.html

   Peste jumatate din romani s-ar intoarce la comunism – sondaj

   38% dintre adolescenţii români consideră că perioada comunistă a fost benefică României

   Astfel, conform studiului „Implicarea civică şi politică a tinerilor”, publicat în 2011, în ciuda absenţei unor experienţe directe cu regimul comunist, mai mult de o treime (38%) dintre adolescenţii investigaţi consideră că a fost o perioadă mai bună sau mult mai bună decât cea contemporană. Pe măsură ce elevii trec într-o clasă superioară, procentul celor care consideră că ideologia comunistă a fost benefică României creşte (la 43%).

   Astfel, 54% dintre intervievaţii care provin dintr-o familie defavorizată consideră că era mai bine sau mult mai bine în comunism, atitudine împărtăşită şi de 41% dintre elevii care provin din mediul rural.

   Totodată, opiniile favorabile despre comunism sunt mai frecvente în cazul elevilor care provin din familii cu nivel mediu sau mai scăzut de educaţie. Aproximativ 40% dintre intervievaţii din categorie idealizează comunismul.

   Pe de altă parte, un studiu publicat anul acesta arată că 53% dintre români au declarat că ar prefera să trăiască pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, iar, în 2010, 44% dintre româi îşi doreau reinstaurarea regimului comunist.

   http://www.romanialibera.ro/cu.....77710.html

   Peste 53 la sută dintre români au declarat luna trecută pentru Institutul Român de Studii Sociale că ar prefera să trăiască în regimul lui Nicolae Ceauşescu. În urmă cu doi ani, 44 la sută dintre români s-au declarat în favoarea reinstaurării regimului comunist.

   lider de opinie si filosof. m-am uitat la aproape o ora din interviu, nu am putut mai mult. vorbeste mult, in mare parte nu spune absolut nimic, nu are nici o idee, insira platitudini si fofilari, iar când spune ceva, spune bazaconii ca cele de mai sus.

   iliescu e mai interesant

  6. Ernu sufera sincer ca istoria i-a rapit cetatenia sovietica. I-a ramas (inter)nationalitatea sovietica pe care vrea s-o inoculeze si altora…Inevitabilul „altruism” al celor devotati …”patriei” rosii.

  7. Victor Nichituș. Colegul meu va răspunde la observația de mai sus. Eu mă voi referi la altceva.

   Grafia cu î din i (este vorba despre sînt) a fost impusă de rușii sovietici și a făcut parte din politica de îngenunchiere și dezrădăcinare promovată de aceste lăcuste nesătule după invazia care a urmat celui de-al doilea război mondial.

   Am o pretenție simplă: pe acest sit românesc fie vă conformați limbii române curente, adică veți scrie corect și cu respect față de interlocutorii dumneavoastră români (de exemplu sunt, in loc de sînt, si român in loc de romîn), sau nu veți mai scrie deloc. Îmi asum riscul de a fi considerat ridicol de pedant sau agresiv fără cauză întemeiată. Dar cu î din i vă conversați numai într-un studio tv comunist la o șuetă cu fîsozofi balșoi precum tavariș Iernu.

   Orice nație trăiește pe limba ei. Limba română s-a eliberat de ruși.

  8. Dl Andrieș o fi confundat-o pe domnișoara gospodină cu secretara. Rolul ei de gazdă a emisiunii nu prea s-a manifestat. Butona ceva la laptop, nu știu cu ce fel de litere, probabil scria procesul verbal al ședinței, și din când în când găvărea ceva, dabriviecior, cacoi, nu-știu-ce, că n-am înțeles. Poate acolo să-i fi scăpat ceva d-lui Andrieș. În acele momente o fi rezultat cine e gazda și cine e musafirul. Eu una, nu m-am prins. Ideea este că, și dacă ar fi schimbat scaunele între ei, tot nu rezulta ce rol are domnișoara. Dacă ea ar fi stat în stânga extremă, cum te uiți la ecran, și el ar fi stat în dreapta extremă, sunetele emise de fiecare ar fi fost aceleași. Ernu și el putea să stea altfel, și să fie gazdă sau invitat, sau poet, sau simplu produs URSS, că tot aia ar fi spus.
   Ceea ce contează este mesajul, indiferent din ce rol a fost lansat.
   Mă aștept să mai apară și alte comentarii corectoare, cum ar fi: „în limba moldovenească, nu se zice Partidul Comunist ci Partidul Comuniștilor”. Nu v-aș sfătui să reveniți cu asemenea chestii, pt că Emil vă dă afară. Și bine vă face.

  9. Victor Nichitus, nu ai luat interviul, ai participat ca „expert”, ceea ce e cam acelasi lucru. telespectatorii comunisti ai unei televiziuni comuniste te-au selectat ca „expert” pentru interviul cu un comunist. bine, comunisti fiind, nu cred ca te-au selectat telespectatorii, pt ca in comunism nu exista democratie, deci mai degraba te-au selectat ei, dar sa zicem ca accept varianta oficiala. nu stiu care e varianta mai nasoala, sa fii secretara comunista (cum e dsoara) sau sa fii expert pt comunisti.

  10. Costin, Anca, ce stomac aveti! Chapeau! Aveti rabdare sa vizionati asemenea….bleah….Eu n-am mai vomat demult, si tin sa nici nu re-incep….aia cu „dati bani comunistilor”, Ernu fiind comunist declarat, sa fie oare un semn ca s-au terminat fondurile dinspre ICR-Chisinevschi-calorifer? Bine-ar fi, dar o sa vedem cand (si daca) vor mai aparea deconturile, prin 2013…..

  11. La fel le reproșau naziștii în frunte cu Roland Freisler celor din Weisse Rose. Când Sophie Scholl, Hans Scoll, Willi Graf și Christoph Probst erau condamnați de Volksgerichtshof-ul lui Freisler într-o parodie de proces penal la ghilotină, li se cerea socoteală pentru pâinea pe care au mâncat-o în Reich-ul Führerului, pentru școala pe care au urmat-o, pentru serviciile, beneficiile și apărarea statului de care au profitat până atunci și pe care, ca niște „abjecți nerecunoscători și șobolani”, le-ar fi trădat.

   Șantajul ăsta penibil și josnic prin care torționarii și dictatorii își închipuie că ne pot cumpăra sufletele pentru că am avut „șansa” de a crește în infernul pe care l-au prezidat… Ai trăit din pâinea pe care am avut bunăvoința să ți-o aruncăm în bot, sclavule? Al nostru ești!

   Ce gunoaie! Ce frison de furie trece prin nervii unui om normal când întâlnește asemenea josnicii!

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.